YKS soruları açıklandı

YKS sorular ne zaman açıklanacak sorusu dün ve bugün sınava giren öğrenciler tarafından merakla soruluyor. İşte konuyla ilgili son açıklama

Google Haberlere Abone ol
YKS soruları açıklandı

YKS sınavlarına giren öğrenciler merakla soruların ne zaman açıklanacağını soruyor. Öğrenciler, YKS soruları ne zaman açıklanacak diye soruyor. 

Bilindiği gibi dün ve bugün YKS oturumları gerçekleştiriliyor. 

Dün birinci oturumu gerçekleştirilen YKS'da bugün de ikinci ve üçüncü oturumlar gerçekleştiriliyor. 

Oturumların sona ermesiyle birlikte öğrencilerin gözü kulağı YKS soru kitapçıklarının yayınlanmasında olacak. 

Peki, YKS soruları ne zaman açıklanır?

AYT, saat 10.15'te başladı ve 180 dakika sürdü. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. AYT'de 40 sorudan oluşan "Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilimler-1" testinde adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, Tarih-1'den 10, Coğrafya-1'den 6 soru cevapladı.

Sınavın "Sosyal Bilimler-2", "Matematik" ve "Fen Bilimleri" testlerinde adaylara 40'ar soru soruldu.  Sosyal Bilimler testinde "Tarih-2" ve "Coğrafya-2"den 11'er, felsefe grubundan 12, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ek felsefe sorularından 6 soru yer aldı. "Fen Bilimleri" testindeki dağılım ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru şeklinde oldu. 

YKS'nin üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise bugün saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak. Adaylar, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YKS dolayısıyla bugün saat 18.30'a kadar 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

YKS oturumlarına ait soruların sınavdan birkaç saat sonra açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından dün yapılaan açıklamada ÖSYM, "Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

YKS SORU VE CEVAPLARINI ÖSYM'nin resmi internet sitesinden aday işlemleri bölümünden bulabilirsiniz.

Yorumlar