YKS birincisi kim ya da YKS 2021 Türkiye birincileri hangi ilden?

YKS birincisi kim veya 2021 YKS Türkiye birincisi kim ya da YKS birincileri hangi ilden çıktı soruları hem öğrenciler hem de veliler tarafından merakla soruluyor. Ali Eren Çakıcılı YKS birincilerinden biri oldu. İşte YKS birincileri hakkında merak edilenler:

Google Haberlere Abone ol
YKS birincileri belli oldu

YKS birincisi kim, YKS 2021 Türkiye birincisi kim, YKS birincileri hangi ilden çıktı, en çok birinciyi hangi il çıkardı? İşte YKS birincisi veya birincileri hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

İki milyondan fazla adayın girdiği 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları sabah saatlerinde açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS birincilerinin çıktığı illeri duyurdu.

YKS 2021 Türkiye birincisi kim ya da YKS birincileri hangi ilden?
YKS 2021 Türkiye birincisi kim ya da YKS birincileri hangi ilden?

 

Buna göre, ilk oturum olan TYT ve ikinci oturum olan AYT'nin sayısal ve sözel alanlarındaki birinciler Adana'dan çıktı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. 2 milyon 607 bin adayın girdiği YKS sonuçları sabah saatlerinde "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Adana'dan katılan adayın birinci olduğunu bildirdi.

Adana, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) sayılsal ve sözel birinciliklerini de bırakmadı.

Eşit ağırlık birincisi ise Konya'dan çıktı.

Yabancı Dil Testleri'nin (YDT) birincileri ise şöyle:

Almanca: Balıkesir

Arapça: Konya

Fransızca: İstanbul

İngilizce: İstanbul

Rusça: Bursa

2021 YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Prof. Dr. Aygün, adayların tercihler başlamadan önce sağlıklı bir değerlendirme yapabilsin diye sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladıklarını belirtti.

Adana Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı, hem TYT Türkiye birincisi hem de AYT sayısal alanında Türkiye birincisi oldu. Çakıcılı, bu başarıyı 4 buçuk yıl çalışarak elde ettiğini vurguladı.

Çakıcılı, “8’inci sınıfın yaz aylarında çalışmaya başlamıştım. Babam öğretmen olduğu için onun okuluna gidip çalışıyordum. Sınava kadar da çalışmalarım devam etti. Sınava hazırlanırken ezberden gitmemek gerekiyor. Kendimiz bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Aileme ve Kozan Fen Lisesi öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Tercih noktasında tam karar veremesem de bilgisayar mühendisliği düşünüyorum” diye konuştu.


 

Yorumlar