Yine CHP'li gazeteci, yine yalan haber

Son dönemlerde CHP yandaşı gazeteciler tarafından ortaya atılarak kamuoyunda tartışmalara neden olan "yalan haber"lere bir yenisi daha eklendi. CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş, Çatalca'da bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alındığını ileri sürdü. Ancak çok geçmeden işin aslı valilik tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yine CHP'li gazeteci, yine yalan haber

CHP'li gazetecilerin son dönemlerde yaptıkları yalan haberler kamuoyu tarafından yakından biliniyor. CHP'li Sözcü Başyazarı'nın "Külliye'ye gizlice giden CHP'li" yalan haberinin yankıları hala sürerken, yine CHP'li bir başka gazeteci olan Barış Yarkadaş'ın, "Çatalca'da bir vatandaş Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alındı" şeklindeki yalan haberi geldi. Daha önce de birçok konu "yalan ve yanlış" haberlerle kamuoyunu yanıltmak isterken suçüstü yakalanan Barış Yarkadaş, bu kez de baltayı taşa vurdu. Çünkü, haber olarak verdiği olayın aslında çok daha farklı bir konu olduğu anlaşıldı. 

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Çatalca ilçemizde 28.11.2019 tarihinde gözaltına alınan D.Ö. adlı şahsın bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için gözaltına alındı’ haber ve iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Çatalca ilçemizde 28.11.2019 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda N.Y. adlı şahsa hakaretlerde bulunan ve başörtüsüne yönelik saldırı gerçekleştiren D.Ö isimli şahıs, aynı gün saat 22.00 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şüphelinin gözaltına alınması ve yargı mercilerine sevki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret’ suçları olup, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” denildi.

Barış Yarkadaş daha önce de Habertürk ekranlarından, "11 milyon fidan dikilecek ama bunların 9 milyonu çöpe gidecek. Çünkü Kasım ayı fidan dikim ayı değildir" şeklinde kamuoyunu tamamen yanlış bir bilgiyle yanıltmaya çalışmış; ancak bakanın anında müdahalesiyle neye uğradığını şaşırmıştı.

Yorumlar