Yılmaz Zafer neden öldü?

Perihan Savaş'ın eski eşi Yılmaz Zafer neden öldü, ölüm sebebi neydi? Perihan Savaş ölüm sebebini yıllar önce açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

Ünlü sanatçı Perihan Savaş'ın eski eşi Yılamz Zafer'in neden öldüğü merak ediliyor. Ünlü sanatçı Savaş, yıllar önce Zafer'in neden öldüğünü anlatırken gözyaşlarını tutamamıştı. İşte Yılmaz Zafer'in ölüm nedeni:

Türk filmlerinin jönleri arasında sayılan isimlerden biri olan Yılmaz Zafer, Perihan Savaş ile evlenmenin hayalini kurarak oyuncu olmuştu. Sonunda bu hayaline kavuşmuş ve mutlu bir yuvaları olmuştu. Ancak oyunculuk dönemlerinde başladığı ticaret onun için hiç de iyi bir hamle olmamıştı. 

Perihan Savaş, eşi Yılmaz Zafer'in başına gelenleri bir röportajı esnasında anlatmıştı. 1972 yılında henüz 16 yaşındayken ‘Altın Portakal’ ödülü kazanan Savaş, hayatındaki ilginç olayları Bilal Özcan’a anlatmıştı. Henüz 13 yaşında evlenen ve bakire olarak boşanan Savaş, 1987 yılında evlendiği, oğlunun babası ünlü aktör Yılmaz Zafer’i anlatırken göz yaşlarını tutamamıştı. 

Savaş, programda ilk kez, 1994 senesinde kalp krizi geçirdikten sonra beyninde oluşan hasar nedeniyle 1,5 yıl bakıma muhtaç bir şekilde yaşadıktan sonra hayata veda eden Yılmaz Zafer’i ölüme götüren süreci de ayrıntılarıyla anlattı.

Savaş, kocasının, birlikte yapım şirketi kurdukları ortağının baskılarına ve iftiralarına dayanamadığı için kalp krizi geçirdiğini anlattı.

Biz o dönem bir şirket kurmuştuk. Şimdi adını zikretmek istemiyorum, ortağımız vardı. Ve o ortağımız onu çok üzmüştü. Hatta bir keresinde eve gelip sabaha kadar ağladığını biliyorum. Avukata gitmişti bu ortaklığı bitirmeye ve orada kalp krizi geçiriyor ve hayatını kaybediyor. Sonra hastanede tekrar yapılan müdahalelerle hayata geri dönüyor. Ama 4 dakika oksijensiz kaldığı için beyin hücreleri ciddi bir hasara uğramıştı.

Yılmaz çocuğumuz Savaş’ı sadece iki ay sevebildi. O zaten çocukları çok severdi. Hatta arkadaşlarımıza misafirliğe gittiğimizde o çocuklarla bir odaya çekilir ve onlarla oynardı. Çocuğumuz çok beklemediğimiz bir anda oldu ve biz de Allah’tan diyerek Savaş’ı dünyaya getirdik. İyi ki de doğurmuşum Savaş’ı çünkü Yılmaz, çocuk sevgisini iki ay boyunca yaşadı. Hastalanmadan önce her şey Yılmaz’ın içine doğuyordu. Ben hamileydim ve annem, ben ve Yılmaz trafikteydik. Çok ağır bir trafik vardı ve Yılmaz dönüp anneme; “Ben bu çocuğun yüzünü göremeyeceğim biliyor musunuz” dedi ve annem de ben de çok şaşırmıştık. Sonra ben de “Bak şimdi trafikte doğururum, o zaman yüzünü görürsün” dedim ve gülüşmüştük. Hemen sonrasında da Havaya baktı ve “Allah’ım canımı alacaksan da çocuğumu göreyim öyle al” dedi ve biz bunu asla ama asla unutamıyoruz. Sonuçta oğlunun yüzünü gördü ama bir süre sonra da onu kaybettik.

YILMAZ ZAFER KİMDİR?

Yılmaz Zafer 24 Eylül 1956 tarihinde doğdu.  Perihan Savaş'a hayranlığı nedeniyle Fatih halkevi'nde tiyatroya başlayan, daha sonra Şehir Tiyatroları'na geçen Yılmaz Zafer, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında rol aldı. 1976 yılında sinemaya başladı, 40'tan fazla film çevirdi. 

İskilip'li Atıf Hoca filminde, köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiye'sinde devrimlere karşı çıktığı için idam cezasına mahkûm olan İskilip'li Atıf Hoca'nın avukatı Ferit rolüyle seyirciyi etkiledi.

1987'de uzun süredir hayran olduğu Perihan Savaş'la evlendi, bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu.

Eşiyle birlikte "Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi"'ni kurdular. İlki 1994 Nisan ayında olmak üzere iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan sanatçı, bu nedenle geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

9 Kasım 1995 tarihinde İstanbul'da öldü. 


 

Yorumlar