Yılmaz Vural, down sendromlu çocuklarla buluştu

- Teknik direktör Vural ve eşi, Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında hayata geçirilen "Down Şefler" mutfağını ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Vural, down sendromlu çocuklarla buluştu


İSTANBUL (AA) - Teknik direktör Yılmaz Vural ve eşi Seda Vural, Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında hayata geçirilen "Down Şefler" mutfağını ziyaret etti.

Sheraton Grand İstanbul Oteli'nde gerçekleşen etkinlikte Vural, eşiyle beraber mutfağa girerek down sendromlu çocuklarla salata hazırladı. Mutfakta çocuklarla sohbet eden Vural, yemekleri nasıl hazırladıklarıyla ilgili sorular sorup, bilgi aldı.

Yılmaz Vural, Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi'nin önemine değinerek, "Harika bir proje. Çünkü insanların bir şeyleri yapabilmeyi görmesi çok önemli. Biz de onlara destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız da bu işi çok iyi başarıyorlar. Bu tür projelerin de yapılması gerekiyor. Çünkü bu dünya sadece bizler için değil, hepimiz için. Ne mutlu bu projeyi hayata geçirenlere. Burada bulunmaktan da çok mutlu oldum." diye konuştu.

İstanbul Down Sendromu Derneği Asbaşkanı Aydan Gömügen Tuncay ise "Down sendromlu bireylerin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çocuklar 23 haftalık aşçılık eğitimi aldıktan sonra iş hayatına atılacaklar. Bizler de hep yanlarında destekçiyiz." dedi.

Etkinliğin sonunda çocuklar, Yılmaz Vural'la beraber yaptıkları yemekleri davetlilere ikram etti.

İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Tomurcuk Vakfı iş birliği ve Kare Anaokulu katkılarıyla hayata geçirilen Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi, down sendromlu bireylerin mutfak yeteneklerini ve beslenme alışkanlıklarını geliştirerek, yaşamlarını kimseye bağlı kalmadan sürdürebilme ve sosyal hayatlarını daha renkli ve zengin hale getirme amacını taşıyor.


- Vural ile gündeme dair


Etkinlikte gazetecilerin spor gündemine ilişkin sorularını da yanıtlayan Yılmaz Vural, Fenerbahçe'nin ligdeki durumu ve teknik direktör Dick Advocaat'ın açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

"O söylemleri meslek anlayışım adına doğru bulmuyorum. Çünkü çalıştığınız grubun liderisiniz ve sizden sahip çıkılmasını bekliyorum. 'Düzeltin.' diye sizler gelmişseniz, düzeltme zorunluluğunuz var. Hala aynı şartlarla devam ediyorsa o zaman sorun sizde mi, oyuncularda mı? Onu tartışmak lazım. Dolayısıyla ben söylemleri doğru bulmuyorum. Her maçtan sonra, olumsuz gidişin sorumlusu değilmiş gibi, 'şudur budur' şeklinde şikayetler olursa çok inandırıcı olmaz. O yüzden de sorunlar devam ediyor, çözülmüyor. 'Yabancı olunca her şeyi çözer ve becerir.' diye düşünülüyor. Çok önemli bir algı operasyonu diyebilirim. Sonuçta futbol... Deveye hendek atlatmıyorsunuz, belli kuralları ile yapılan iş. Yabancı kadar Türk de yapar iddiasındayız."

Son yıllarda büyük takımların başarısında hep Türk teknik adamların olduğunu vurgulayan Vural, Beşiktaş'ta Şenol Güneş örneğine dikkati çekti. Vural, "Bu görevlerde Türk antrenörün olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bundan yanayım. İnsanla yapılan işte her ülke önce kendi insanını kullanıyor. Bizde de tam tersi oluyor, üzücü olan bu." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar