Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti, kovuldu mu?

Yılmaz Özdil, kendi elleriyle kurduğu Sözcü TV kanalından neden ayrıldığı sorularıyla gündemde. CHP'nin yayın organı gibi hareket eden Sözcü'nün aynı zamanda CHP'li olan Özdil'i kovmasının perde arkasında ne var?

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti?

Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti, kovuldu mu soruları bu aralar merakla soruluyor. Sözcü gazetesinin uzantısı olan Sözcü TV'nin kurulmasını sağlayan ekibin başında bulunan Özdil'in kurduğu kanalın başından ayrılması şaşkınlıkla karşılandı. Peki, Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti, kovuld

YILMAZ ÖZDİL NEDEN AYRILDI SORUSUNUN CEVABINI KENDİSİ VERDİ

Sözcü TV’nin kurucularından olan Yılmaz Özdil, henüz 1 hafta olmuşken görevini bıraktı. Özdil, bugünkü köşesinde de ayrılığa sebep olarak CHP’yi gösterdi. Kendisine karşı bir kampanya başlatıldığını dile getiren Özdil, bunun Meral Akşener’e yönelik kullandığı destek sözlerinden dolayı yaşandığını iddia etti.

Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti, kovuldu mu
Yılmaz Özdil ve Korcan Karar

 

Geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan Sözcü gazetesinin kanalı Sözcü TV’de, beklenmeyen bir ayrılık yaşandı. TV’nin kurucularından olan gazeteci Yılmaz Özdil, görevini bıraktı. Ayrılık nedeni merak konusu olurken, Özdil bugün köşe yazısında, gönül verdiği CHP’yi işaret etti.

Meral Akşener için kullandığı “Sokağa çıktığınızda, gençlere baktığınızda 2 adayın seçimi kazanma ihtimali var ve kamuoyu onları istiyor. Meral Akşener bunu dile getirdiği için masa tarafından dışlandı. Ayrılmak zorunda kaldı. CHP'li bir gazeteci olarak söylüyorum 'Meral Akşener masayı dağıttı' demek bir gazetecilik ahlaksızlığıdır.” ifadelerinin ardından hedef tahtasına koyulduğunu öne süren Özdil, kendisine karşı bir kampanya başlatıldığını söyledi.

Kampanyaya da en büyük desteğin CHP tarafından verildiğini yazısında aktaran Özdil, şunları söyledi:

Görevden derhal uzaklaştırılmam için, bir saniye bile görevde kalmamam için, CHP yönetiminin adını kullanarak, aleyhime kampanya başlatılmasına üzülmedim desem, yalan olur. AK Parti kampanyalarına alışığım, umurumda bile olmadığını beni tanıyan herkes bilir, ama doğma büyüme bir CHP'li olarak, bu kampanyaya parti kaynaklarının harcanmasına gerçekten üzüldüm.

Yılmaz Özdil neden ayrıldı, istifa mı etti, kovuldu mu
Yılmaz Özdil

 

CHP'nin parasına yazık kardeşim. Meral Akşener'in masayı dağıtmadığını, kasten masanın dışına ittirildiğini söylediğim için, ‘Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir' dediğim için, CHP yönetiminin adını kullanarak benim aleyhime linç kampanyası başlatanlar, ne diyecekler şimdi?

YILMAZ ÖZDİL KİMDİR, NERELİDİR?

Girit göçmeni bir anne ile Aksaraylı bir babanın oğlu olan Yılmaz Özdil, 1965 yılında İzmir'de doğdu. Yılmaz Özdil'in çocukluk ve gençlik yılları İzmir'de geçti. İzmir Atatürk Lisesi'nin ardından Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Mesleğe Yeni Asır gazetesinde muhabirlik yaparak başladı.

Yılmaz Özdil, 1994 yılında Milliyet gazetesine geçerek Yazı İşleri Müdürü oldu. 1995 yılında Sabah gazetesine geçerek Yazı İşleri Müdürü oldu. 1999 yılında Fatih Çekirge'nin genel yayın yönetmenliğini yaptığı Star gazetesinin kuruluşunda yer aldı. Star gazetesinden ayrıldıktan sonra Sabah gazetesine döndü ve ATV haber genel yayın yönetmenliği görevlerinin üstlendi.

Yılmaz Özdil, daha sonra ATV ve Sabah'ın TMSF’ye devredilmesinin ardından Hürriyet gazetesine geçti. 2008 yılında Uğur Dündar'ın sunduğu Star TV Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yapmaya başlayan Özdil, Hürriyet'in üçüncü sayfasında yazılar yazdı. 15 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet'teki görevinden istifa etti. 10 Ekim 2014 tarihinden itibaren Sözcü gazetesinde yazmaktadır. 26 Ekim 2022 tarihinde Sözcü TV genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. Özdil, Sözcü TV'deki görevinden 7 Mart 2023 tarihinde ayrılma kararı aldı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

YILMAZ ÖZDİL KİTAPLARI

2011 – İsim, Şehir, Hayvan

2012 – İsim, Şehir, Bitki

2013 – Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda

2014 – İsim, Şehir, Artist

2015 – Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda

2015 – Kadın

2016 – Adam

2018 – Sen Kimsin?

2018 – Mustafa Kemal

2020 – Son Cüret

Yorumlar

sevil özbilgin süheyla üstünkaya'nın katili yılmaz özdil!