Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babası kimdir, kızı kim?

Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nerelidir, kimdir, asıl mesleği nedir? Türkiye onu "Bir Demet Tiyatro" isimli dizideki Mükremin Çıtır rolüyle tanımaya başladı. Ancak aslında o "Olacak O Kadar"ın skeçlerini yazan kadronun üyelerinden biriydi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babas

Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babası kimdir, kızı kim, soruları ünlü oyuncu, yönetmen, senarist, şair Yılmaz Erdoğan'ın hayranları tarafından merakla soruluyor. İşte Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nerelidir, kimdir hakkında merak edilen soruların cevapları:

Yılmaz Erdoğan aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Yılmaz Erdoğan

 

İşte Yılmaz Erdoğan biyografisi:

Yılmaz Erdoğan 4 Kasım 1967 tarihinde Hakkari'de doğdu.

Türkiye onu Demet Akbağ ile birlikte oynadıkları "Bir Demet Tiyatro" isimli dizi ile tanıdı.

İlk kez 1988 yılında "Olacak O Kadar" adlı televizyon komedi programının senaryo yazar kadrosunda yer aldı.

Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi, AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu, Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkurt özel ödülü sahibidir.

1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile başrolünü paylaştığı Bir Demet Tiyatro isimli televizyon dizisi ile geniş kitleler tarafından tanındı.

Erdoğan 1993-1998 yılları arasında Sanem Oktar ile evli kalmış, 1996 yılında Berfin Erdoğan isimli bir kız evladı dünya gelmiştir.

2006 yılından itibaren Türk sinema ve dizi oyuncusu Belçim Erdoğan ile evli olan sanatçının bu evlilikten 2010 yılında doğan Rodin Erdoğan isimli bir erkek çocuğu vardır.

Erdoğan 1967 yılında Nazım Erdoğan ve Süheyla Erdoğan'ın ortanca oğulları olarak dünyaya geldi.

Ayrıca Anadolu Ateşi dans topluluğunun kurucusu Mustafa Erdoğan'ın küçük kardeşi, ses sanatçısı Deniz Erdoğan'ın ağabeyidir.

İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Aydınlıkevler Lisesi'ne devam eden oyuncu, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini kazandı.

İstanbul'un Kocamustafapaşa semtinde 3 arkadaşının bekar evine yerleşti.

Eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy'un Nöbetçı Tiyatro kadrosuna katılmıştır.

Yılmaz Erdoğan son olarak Organize İşler serisiyle sinema dünyasında boy göstermiştir. 

Şimdilerde ise Beşiktaş Kültür Merkezi'nde hazırladığı Çok Güzel Hareketler 2 isimli oyun serisini yönetiyor.

YILMAZ ERDOĞAN'IN KIZI KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan'ın kızı Berfin Erdoğan'dır. Berfin Erdoğan, 1996 yılında doğmuştur. Berfin Erdoğan, babası Yılmaz Erdoğan' ın Sanem Oktar ile yaptığı evlilikten dünyaya gelmiştir. 

“Bir Demet Tiyatro”' da çocuk oyuncu olarak rol alan “Berfin Erdoğan”, oyunculuğa uzak durmamıştır. 2005 yılında da “Organize İşler” filminde daha sonra “Çok Güzel Hareketler” adlı televizyon programının bir bölümünde oyunculuğunu sergilemiştir.

Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babası kimdir, kızı kim?
Yılmaz Erdoğan ve kızı Berfin Erdoğan

 

YILMAZ ERDOĞAN'IN EŞİ KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan'ın ilk eşi Sanem Oktar'dır. Oktar ile 1993 yılında yaptıkları evlilik 1998 yılında sona erdi.

Erdoğan'ın ikinci eşi ise 2006 yılında evlenip 2018 yılında boşandığı Belçim Bilgin'dir.

Belçim Bilgin kimdir? İşte Belçim Bilgin biyografisi: 

Belçim Bilgin 31 Ocak 1983 tarihinde Ankara'da doğdu. Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olarak doğan Bilgin'in baba tarafı Tunceli, anne tarafının bir yarısı Mardin ve bir yarısı Batman tarafından olup uzun yıllar önce ailesiyle birlikte Ankara'ya yerleşmiştir.

Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babası kimdir, kızı kim?
Yılmaz Erdoğan kaç yaşında, nereli, eşi kim, babası kimdir, kızı kim?

 

Küçüklükten beri oyuncu olacağını söyleyenlerden birisi olduğunu belirten Belçim Bilgin tiyatroya bu yıllarda bağlandı. İlkokulu Salih Alptekin İlkokulu'nda okuduktan sonra babasının tayini nedeniyle İskenderun'a taşındılar. Ortaokulun son yılı ve lise yıllarını Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nin sosyal ortamında geçirerek 2001'de Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 2002'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nde yüksek eğitimine başladı.

Ancak lise yıllarında amatör olarak tiyatroyu deneyen Belçim Bilgin, oyuncu olmayı düşünüyordu. Bir arkadaşının vasıtasıyla Yılmaz Erdoğan'la tanıştı. Bu olaydan sonra Sıfır Kilometre adlı sinema filminde oynayan Belçim okulunu dondurup Paris'e yerleşti. Burada 2 sene kalan Belçim Dol adlı film'de de rol aldı. 2006 yılında Türkiye'ye dönen oyuncu Yılmaz Erdoğan'la evlendi.

Hatırla Sevgili adlı dizide Defne karakterini canlandıran Belçim eşi Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı bir oyunda rol almak istediğini de belirtmiştir. 23 Ocak 2009 da vizyona giren Güz Sancısı filminde Nemika karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Ocak 2011'de Aşk Tesadüfleri Sever adlı filmde baş rol oyuncusu olarak oynadı. 2016 yılında Fox TV'de yayınlanan Kördüğüm adlı dizide başrol oyuncusu olarak rol aldı. Kördüğüm dizisinden sonra aynı yıl içerisinde Annemin Yarası sinema filminin oyuncularındandı. 2017 yılında Çember, 2018 yılında Cebimdeki Yabancı ve Backstabbing for Beginners, 2019 yılında Rüzgar ve 2020 yılında sırasıyla Acı Kiraz, Room 5 ve Uzak Ara Eğlence gibi sinema filmleri ve dizilerde yer almıştır. Şu sıralar Hekimoğlu dizisinde "Selin Kurt" karakterine hazırlanmaktadır.

Sanem Oktar kimdir? Yılmaz Erdoğan'ın ilk eşi Sanem Oktar biyografisi şöyle:


 

Yorumlar