Yıldız Holding ve Ülker'den açıklama

Yıldız Holding ve Ülker, kredi borcunu ödeyemediği, yapılandırma yollarını aradığı yönündeki iddiaları yalanladı

Google Haberlere Abone ol
Yıldız Holding ve Ülker'den açıklama

Kredi yapılandırması için birçok banka ile görüştüğü haberlerinin ardından hem Yıldız Holding hem de Ülker Bisküvi'den açıklama geldi. Dünyanın en büyük üçüncü bisküvi üreticisi Yıldız Holding'in kredi yapılandırması için bankalarla görüştüğü yönündeki iddialar yalanlandı.

Yıldız Holding'ten yapılan açıklama şu şekilde: 
Yıldız Holding yöneticileri adet olduğu üzere, Grubun 2017 kesinleşmemiş finansal sonuçları ve 2018 projeksiyonları hakkında bankalara yönelik yıllık olağan bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıda bankalar Grubun önümüzdeki dönemde de hızlı büyümesinin devamını sağlamak için ayrı ayrı olan kredileri bir çatı altında toplayarak refinansman için bir sendikasyon kredisi vermeyi teklif ettiler. Konuyla ilgili görüşmeler Yapı Kredi Bankası liderliğinde devam ediyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Ülker'in kuvvetli bir mali yapısı olduğu ve borçluluğun uluslararası düzeyde düşük olduğu ifade edildi.

KAP'a yapılan açıklamanın tam metni şöyle: Ülker Bisküvi A.Ş. ve iştiraklerinin Vergi Usul Kanunu’na (VUK) göre hazırlanmış 2017 12 aylık sonuçlarına göre Türkiye bazlı üretim, satış ve ihracat rakamları rekor büyümeye ulaşmıştır. Ülker Bisküvi A.Ş.’nin Net Satışları 2016 yılına oranla yüzde 14 artarken net karı bir önceki yıla oranla yüzde 39 artmıştır. Şirketimizin kuvvetli bir mali yapısı olup borçluluk oranları uluslararası standartlara oranla düşük düzeydedir. Bu ilk değerlendirmelere göre Ülker Bisküvi A.Ş’nin 2017 yıl sonu konsolide mali performansının piyasa beklentileri üzerinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. “

 

Yorumlar