Yıldırım-Serrac görüşmesi

- Başbakan Yıldırım ile Libya UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac görüşmesinde, Kudüs'ün statüsü ve İİT Olağanüstü Zirvesi üzerinde durulurken, ikili konular ele alındı - Serrac, görüşmede Libya'da kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım-Serrac görüşmesi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac görüşmesinde, Kudüs'ün statüsü ve ikili konuların ele alındığı bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Serrac ile görüştü.

Görüşmede, Kudüs'ün statüsü ve İİT Olağanüstü Zirvesi üzerinde durulurken, ikili konular ele alındı.

Libya'da kaçırılan üç vatandaşın durumunun da ele alındığı görüşmede, Libya makamlarından bu konudaki gayretlerini artırmaları rica edildi.

Görüşmede, 2015 yılı sonunda imzalanan Libya Siyasi Anlaşması'na dayalı sürecin desteklendiği ve Libya'da siyasi diyalog yoluyla çoğulculuğun, demokrasinin ve istikrarın tesisi için desteğin sürdürüleceği dile getirildi.

Serrac görüşmede, kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Yorumlar