Yıldırım: Milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?

Başbakan Yıldırım Yenikapı'daki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddialarına tepki göstererek, "Ne 15 Temmuz'u unuturuz ne de unutulmasına müsaade ederiz. Hiç merak etmeyin sevgili İstanbullular. 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlere, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir.' Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, ne 15 Temmuz'u unutacaklarını ne de unutulmasına müsaade edeceklerini belirterek, "15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlere, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir.' Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu?" dedi.

Yıldırım, "Evet Platformu" tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda "Aşkımız memleket, millet için evet" sloganıyla düzenlenen "İstanbul Buluşması"nda vatandaşlara hitap etti.

Muhteşem kent manzarasının huzurunda bütün İstanbul'u, İstanbullluları, Yenikapı ruhunu sevgi, saygı ve muhabbetle selamladığını ifade eden Yıldırım, Yenikapı'dan 81 ile ve 80 milyon vatandaşa da selam gönderdi.

İstanbul'un ilçelerinin isimlerini sıralayan Yıldırım, kentin bütün semtlerini, mahallelerini, caddelerini ve sokaklarını da sevgi ve muhabbetle selamladığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin her şehrinden selam getirdiğini dile getirerek, İstanbullu olmanın, kendini İstanbullu hissetmenin gurur ve iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

İstanbul gibi bir şehre sahip olmanın bu aziz millet için bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, böyle bir güzel şehri hediye eden, İstanbullu olmayı ve öyle hissetmeyi nasip eden mevlaya da şükrettiğini dile getirdi.

Yıldırım, İstanbul'un şehirlerin anası, barışın, hoşgörünün, direnişin ve kahramanlığın sarsılmaz kalesi olduğunu vurgulayarak, bu şehrin güzel insanlarının 15 Temmuz gecesinde bütün dünyayı bir kez daha kendisine hayran bıraktığını söyledi.

İstanbul'a 15 Temmuz gecesi gösterdiği o unutulmaz direniş için şükranlarını sunan ve teşekkür eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum İstanbul. Canlarını veren ama İstanbul'u vermeyen, Türkiye'yi vermeyen şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun şehitlerimiz. Allah sizden razı olsun gazilerimiz. Başınız sağ olsun, başınız her zaman dimdik olsun ey şehit ailesi kardeşlerimiz. Ne 15 Temmuz'u unuturuz ne de unutulmasına müsaade ederiz. Hiç merak etmeyin sevgili İstanbullular. 15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlere, 15 Temmuz direnişine 'kontrollü darbe' diyenlere de İstanbul, 16 Nisan'da cevap vermeye hazır mı? Çok değil 8 ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki '15 Temmuz kontrollü bir darbedir.' Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı'da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu? 15 Temmuz'da İstanbul'un kadınlarının her biri Nene Hatun oldu. İstanbul'un gençlerinin her biri Ulubatlı Hasan oldu. O gece İstanbul geçilmedi, o gece milli iradeye kastedenler geldikleri gibi gittiler."

"İstanbul Yenikapı Meydanı'ndan cevap veriyor"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Onlar ki 27 Mayıs'ta Menderes'i, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı asanlar, onlar ki 12 Mart'ta Gazi Meclis'i kuşatanlar, onlar ki 12 Eylül'de gençlerimizi baharında solduranlar, onlar ki 28 Şubat'ta insanlarımızı ötekileştirdiler. Bunlar 17-25 Aralık'ta millete kumpas kurdular ama 15 Temmuz'da sert kayaya çarptılar. Milletin sillesi, yumruğu tepelerinde patladı." şeklinde konuştu.

İstanbul bugün, "Sizi denize dökeceğiz." diyenlere Yenikapı Meydanı'ndan cevap verdiğini ifade eden Yıldırım, "Muhteşemsin İstanbul, muhteşem. Allah sizden razı olsun. Rabbim nazarlardan korusun güzel İstanbul'u." dedi.

Binali Yıldırım, sadece İstanbullu olmakla, İstanbul'da yaşamakla iftihar etmediklerini, aynı zamanda İstanbul'a hizmet etmenin, hizmetkar olmanın gururunu da yaşadıklarını belirtti.

Yorumlar