Yıldırım-Biden ortak basın toplantısı

- ABD Başkan Yardımcısı Biden (1): - "Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Onlar tankların üzerine çıktılar ve böylelikle demokrasiye siper oldular. Bu nedenle tüm Türk halkına tekrar başsağlığı diliyorum" - "Darbe teşebbüsünden sorumlu olanları önünüze getirmek için hükümetimiz elinden geleni yapacaktır. Ülkemizin temeli olan yasalar vardır. Başbakana da söylediğim gibi Gülen hakkında biz iş birliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla çalışıyor, delilleri ve belgeleri inceliyorlar. Bu belgelerin Amerikan yetkililerine takdim edilmesi ve bizim yasalarımız ve suçluların iadesi anlaşmasına göre hazırlanması lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim hiçbir şekilde bir kişiyi korumak, özellikle bir müttefikimize zarar veren bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak mecburiyetimiz vardır"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım-Biden ortak basın toplantısı

ANKARA (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ülkesinin Türkiye'de yaşanan darbe girişimini önceden bildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınıyorum." dedi.

Biden ile Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Biden, Türkiye'ye 1970'lerden bu yana senatör, dış ilişkiler komitesi başkanı ve başkan yardımcısı olarak defalarca geldiğini hatırlattı.

Türkiye'de 15 Temmuz'da meydana gelen darbe girişimi nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getiren Biden, "Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Onlar tankların üzerine çıktılar ve böylelikle demokrasiye siper oldular. Bu nedenle tüm Türk halkına tekrar başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

ABD hükümetinin darbe teşebbüsünden sorumlu olanları Türk hükümetine getirmek için elinden geleni yapacağını ifade eden Biden, şöyle devam etti:

"Ülkemizin temeli olan yasalar vardır. Başbakana da söylediğim gibi Gülen hakkında biz iş birliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla çalışıyor, delilleri ve belgeleri inceliyorlar. Bu belgelerin Amerikan yetkililerine takdim edilmesi ve bizim yasalarımız ve suçluların iadesi anlaşmasına göre hazırlanması lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim hiçbir şekilde bir kişiyi korumak, özellikle bir müttefikimize zarar veren bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak mecburiyetimiz vardır."

(Sürecek)

Yorumlar