Yıkılan binanın kontrol mühendisi tutuklandı

Hatay'daki depremde 30 kişiye mezar olan binanın kontrol mühendisi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Yıkılan binanın kontrol mühendisi tutuklandı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremin ardından, olaya ilişkin yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, depremde yıkılan binalarda yaşanan ölüm ve yaralanmalara neden olan kusurları belirlemeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA TUTUKLAMA

Antakya ilçesinin Aksaray Mahallesi'nde bulunan ve deprem felaketinde yıkılarak 30 kişinin ölümüne yol açan Koray Apartmanı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Binanın yapı denetim firmasında çalışan kontrol elemanı ve inşaat mühendisi S.K., yapılan incelemeler sonucu gözaltına alındı.

S.K.'nin, apartmanın yıkılmasına neden olan yapısal sorunlarla doğrudan ilişkili olduğu iddia ediliyor. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, binanın yapımında kullanılan malzemenin kalitesizliği ve donatı detaylandırmasındaki yetersizlikler asli kusur olarak belirlendi. Bu bulgular ışığında, S.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar