"Yetişkinler lise eğitimi alsa yoksulluk yarıdan fazla azalacak"

- UNESCO'nun raporuna göre dünyada çocukların yüzde 9'u eğitim almıyor - Raporda, yetişkinlerin tümünün lise eğitimini tamamlaması halinde 420 milyon kişi yoksulluktan kurtulacağı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
"Yetişkinler lise eğitimi alsa yoksulluk yarıdan fazla azalacak"

PARİS (AA) - Birleşmiş Milletler Bilim, Kültür ve Eğitim Örgütü (UNESCO), bütün yetişkinlerin lise eğitimi alması halinde yoksulluğun yarıdan fazla azalacağını bildirdi.

UNESCO İstatistik Enstitüsünün raporuna göre, birçok ülkede okula gitmeme oranı giderek artış gösteriyor.

Raporda, yetişkinlerin tümünün lise eğitimini tamamlaması halinde 420 milyon kişinin yoksulluktan kurtulacağı, bu rakamın yoksul insanların nüfusunun yarısından fazla olduğu kaydedildi.

Eğitimin bu yüksek potansiyeline rağmen son yıllarda okula gitmeme oranında hemen hemen hiç azalış olmadığı belirtilen raporda, dünyada çocukların yüzde 9'unun ilkokula gitmediği belirtildi.

Okula gitmeme oranının ortaokulda yüzde 16, lisede ise yüzde 37'ye çıktığı kaydedilen raporda, 2015'te toplam 264 milyon çocuk ve gencin eğitimine devam etmediği bildirildi.

Eğitimin ekonomik büyüme ve yoksulluk üzerinde doğrudan ve dolaylı etkileri olduğuna dikkat çekilen raporda, eğitimin kişilere iş bulma imkanları ve geliri artıran, sosyo-ekonomik konularda korunmasını sağlayan yetenekler kazandırdığı ifade edildi.



Yorumlar