Yetim ve öksüzlerin "Mehtap annesi"

- Konya'da çocuğu olmayan 59 yaşındaki Akife Toğan, 36 yıldır hayırseverlerin desteğiyle bir anne şefkatiyle yaklaştığı yüzlerce yetim ve öksüze kol kanat geriyor - "Mehtap" ismiyle tanınan kimsesizlerin annesi Toğan, maddi ve manevi destek verdiği yetimlerin kıyafetinden eğitimine, barınma ihtiyacından evlenmesine her ihtiyacıyla ilgileniyor - Çevresinin "iyilik meleği" Toğan: - "Yetimlerin annesiyim. Köşk, saray istemiyorum. Onlara bir kap sıcak yemek verip, ayaklarına bir ayakkabı giydirsem yeter. Dünyada istediğim başka hiçbir şey yok" - "Zenginlerden alır, yetimlere veririm. Benim işim bu. Onlar aç, susuz kaldığında uyuyamıyorum. Yardımları adeta uçarak yapıyorum. 4-5 çocuğu olan anneden daha mutluyum. Rabbime şükürler olsun binlerce evlat verdi"

Google Haberlere Abone ol
Yetim ve öksüzlerin "Mehtap annesi"

KONYA (AA) - METİN BOLAT - Konya'da çocuğu olmayan 59 yaşındaki Akife Toğan, 36 yıldır hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce yetim ve öksüze kol kanat germenin mutluluğunu yaşıyor.

Akife Toğan, namı diğer Mehtap anne. Hiç çocuğu olmayan Akife Toğan (59), iki yıl önce kaybettiği eşi Ömer'in de desteğiyle 36 yıl önce yetim ve öksüz çocuklarla ilgilenmeye başladı. Toğan'ın kimsesizlere sahip çıkmak için var gücüyle çalıştığını gören hayırseverler de bir süre sonra bu iyilik kervanına katıldı.

Bugüne kadar yüzlerce çocuğun eğitim, ev kirası, giyecek ve gıda ihtiyacını karşılayan Toğan, şu anda da 150 aileyle ilgileniyor. "Çocuklarım" dediği kişilerin meslek sahibi olup, yuva kurmalarına vesile olan Toğan'ı herkes, ay ışığı anlamına gelen "Mehtap" ismiyle biliyor.

Yetim ve öksüzlerin "İyilik meleği" ve "Mehtap anne" diye adlandırdığı Toğan, oluşturduğu yardım selinin mutluluğunu yaşıyor.

- Tek isteği kimsesizlerin gülmesi

Toğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce yetim, öksüz, fakir ve fukaralar için başlattığı iyilik hareketinin şimdi deniz, derya olduğunu söyledi.

Tek isteğinin yetimlerin, öksüzlerin huzur içinde yaşamaları olduğunu belirten Toğan, onlar yiyip içtiğinde, giyindiklerinde, o günün kendisi için bayram olduğunu ifade etti.

"Yetimlerin annesiyim. Köşk, saray istemiyorum. Onlara bir kap sıcak yemek verip, ayaklarına bir ayakkabı giydirsem yeter. Dünyada istediğim başka hiçbir şey yok" diyen Toğan, 90 yaşına gelse de sağlığı elverdiği sürece hizmet etmekten geri kalmayacağını vurguladı.

Toğan, hayatının yardımseverlerin de desteğiyle hep ihtiyaç sahiplerine yardım etmekle geçtiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Zenginlerden alır, yetimlere veririm. Benim işim bu. Onlar aç, susuz kaldığında uyuyamıyorum. Yardımları adeta uçarak yapıyorum. 4-5 çocuğu olan anneden daha mutluyum. Rabbim şükürler olsun binlerce evlat verdi. Yetimlere ismim konuldu. Anne, babaanne, anneanne oldum. Bu insanlara üzüldüğüm için şeker rahatsızlığım ortaya çıktı. Sürekli, 'Yemekleri, tüpleri, yatacak yerleri, yorganları, ayakkabıları, elbiseleri var mı?' diye düşünürüm. Başları sıkışsa beni bulurlar. Çoğu büyüdü, iş güç sahibi oldu. Beni hiç yalnız bırakmazlar. Hatta bir çocuğum 22 yıldır yanımda kalıyor. Çocuğum olsaydı bu kadar yardım yapamaz, mutlu olamazdım. Onların hakkını, kendi paramla hiç karıştırmam. Herkesin hakkını yazar, zarfın içine koyarım. Kış gününe para ayırır, tüpleri, elektrikleri olmayanlara ulaşırım. Çevremdekilere de 'Ölürsem, kimse bu paraya elini değdirmesin, yetimlerin, yakar' derim."

Yardım ettiği kişilerin sürekli kendisini arayıp halini hatırını sorduğunu aktaran Toğan, karşılık beklemeden yardımına koştuğu çocuklardan duyduğu "anne'' kelimesini hiçbir şeye değişmeyeceğini söyledi.

Toğan, evinin yerine yapılacak parka "Mehtap anne" adı verilirse isminin yaşayacağı ve örnek teşkil edeceği için çok mutlu olacağını ifade etti.

Yorumlar