Yetenekli sporcular keşfedilip şampiyonlar yetiştirilecek

- Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Konya'da başladı

Google Haberlere Abone ol
Yetenekli sporcular keşfedilip şampiyonlar yetiştirilecek


KONYA (AA) - Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Konya'da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışmasıyla 81 ilde uygulanan proje kapsamında, Konya'nın merkez Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerinin spor salonlarında gerçekleştirilen testlere, kent merkezi ile ilçelerden 40 bin ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi katılıyor.

Yetenek taramasında katılımcı çocuklar, boy kilo, kavrama kuvveti, çeviklik, esneklik, oturma ve kulaç uzunluğu ölçümleri ile 20 metre sürat testi, dikey sıçrama testi ve geriye doğru sağlık topu atma gibi uygulamalardan geçiriliyor.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez ilçelerde başlayan projeye 50 antrenör ve 30 beden eğitim öğretmeninin katıldığını söyledi.

Spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Ersöz, "İl merkezimizde 23 bin 500, ilçelerimizle birlikte toplam 40 bin üçüncü sınıf öğrencisi çocuğumuza tarama yapıyoruz. Alınan bilimsel ölçümlerle yapılacak değerlendirmeler sonucunda çocuklarımız yeteneklerine göre farklı branşlara yönlendirilerek geleceğin şampiyon sporcuları yetiştirilecek." diye konuştu.


Yorumlar