Yeşilyurt'un tutukluluğuna itiraza ret

- ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'un tutukluluğuna itiraz talebi, nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Yeşilyurt'un tutukluluğuna itiraza ret

İSTANBUL (AA) - ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından tutuklanan Süleyman Yeşilyurt'un tutukluluğuna itiraz talebi reddedildi.

Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğince, 12 Mayıs Cuma günü ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'' suçlarından tutuklanmasına karar verilen Yeşilyurt'un avukatı Berrin Yeşilyurt, tutukluluğa itiraz dilekçesini mahkemeye sundu.

Avukat Yeşilyurt, dilekçesinde, müvekkilinin tahliyesini talep ederek, mahkeme aksi görüşte ise müvekkilinin yaşı, rahatsızlığı, sabit ikametgah sahibi olması esas alınarak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Talebi değerlendiren nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Mahkemesi, Yeşilyurt'un tutukluluğuna itiraz talebini reddetti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Süleyman Yeşilyurt hakkında ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Yorumlar