Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni

- Yeşilay Genel Başkanı Öztürk: - "İnşallah birkaç ay içerisinde belediyelerimizin katkılarıyla Başakşehir'de, Ümraniye'de ve Antalya'da YEDAM'ları açıp hizmete sunacağız. Bizim hedefimiz tüm Türkiye'de yaygın bir şekilde bir rehabilitasyon ağı oluşturabilmek"

Google Haberlere Abone ol
Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, "İnşallah birkaç ay içerisinde belediyelerimizin katkılarıyla Başakşehir'de, Ümraniye'de ve Antalya'da Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) açıp hizmete sunacağız. Bizim hedefimiz tüm Türkiye'de yaygın bir şekilde bir rehabilitasyon ağı oluşturabilmek." dedi.

Öztürk, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda insanoğlunun geleceğini tehdit eden iki durumla savaştığını söyledi.

Bunlardan birincisinin terör olayları olduğuna dikkati çeken Öztürk, "İkincisi de insan, beden ve ruhunu çürüten ve esir alan bağımlılıklardır. İşte biz Yeşilay olarak bu anlamda 97 yıldır çalışıyoruz, çabalıyoruz ve gayret ediyoruz. Bizim bir derdimiz var. Bizim derdimiz çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi zararlı alışkanlıklardan koruyarak, 2023 ve 2071 Türkiye'sinde okuyan, düşünen, inançlı, çalışkan, iradeli ve hırslı bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu amaçla her türlü çalışmayı yaparak, çalışıyoruz ve gayret ediyoruz." diye konuştu.

Öztürk, başından beri kendilerine her türlü desteği veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, Türkiye'nin çok şanslı bir ülke olduğunu dile getirdi.

Bütün Yeşilay camiasının iki büyük hedefinin olduğunu aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi önleme ve bilinçlendirme çalışmaları. İkincisi 2013'te yaptığımız tüzük değişikliğiyle rehabilitasyon çalışmaları. Tüzük değişikliğiyle Yeşilay, artık Türkiye'de YEDAM adı altında Yeşilay Danışmanlık Merkezlerini kuruyor, bu merkezlerle bağımlılığın rehabilitasyonunda yeni bir sistem geliştirmeye çalışıyor. İstanbul'da Üsküdar'da, Cerrahpaşa'da ve Urfa'da açtığımız YEDAM'lar çalışıyor. İnşallah birkaç ay içerisinde belediyelerimizin katkılarıyla Başakşehir'de, Ümraniye'de ve Antalya'da YEDAM'ları açıp hizmete sunacağız. Bizim hedefimiz tüm Türkiye'de yaygın bir şekilde bir rehabilitasyon ağı oluşturabilmek."

Yorumlar