Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir? Yeşil kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım aslen nerelidir, neden kendisine 'Yeşil' diyorlar? Mahmut Yıldırım ne ile suçlanıyor, hala yaşıyor mu? İşte Mahmut Yıldırım veya Yeşil ile ilgili detaylı bilgiler

Google Haberlere Abone ol
Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında?

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir? Türkiye'nin 'Yeşil' kod adıyla tanıdığı kimine göre MİT, kimine göre JİTEM kimine göre ise Emniyet'in özel elemanı olan Mahmut Yıldırım aslen nerelidir, kaç yaşındadır, neden 'Yeşil' kod adıyla anılıyor? Peki ya Yeşil yaşıyor mu? Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir? İşte bu Mahut Yıldırım ile ilgili detaylı bilgiler:

Mahmut Yıldırım veya Yeşil aslen Bingöllü'dür.

Yıldırım, Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü’nde 1951 yılında doğdu.

Ahmet Demir ve Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Güneydoğu’da “Sakallı” adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın önce Emniyet'e daha sonra ise MİT ve JİTEM'e çalıştığı iddia ediliyor.

İddiaya göre JİTEM tarafından düzenlenen birçok operasyonda Mahmut Yıldırım kullanıldı. 

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?
Mahmut Yıldırım 

 

Bu operasyonlardan birçoğu bölücü terör örgütü PKK ve onun üst düzey isimlerine yönelik operasyonlardır.

YEŞİL VEYA MAHMUT YILDIRIM YAŞIYOR MU?

2 Nisan 2018 Pazartesi günü Habertürk televizyonunda yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında konuşan iki önemli isim Mahmut Yıldırım hakkında önemli bilgiler verdi. 

Programa katılan bu isimler Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ydı. Her iki ismin de Mahmut Yıldırım konusunda bilgi sahibi olduğu tahmin ediliyor. 

Konuşmacılardan İsmail Hakkı Pekin, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını, amansız bir hastalıkla mücadele ettiği yolunda "duyum" aldığını söyledi.

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?
Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

 

Bir dönem tutuklanarak uzun süre cezaevinde de kalan Hanefi Avcı ise Yeşil'in 1997 yılında Lübnan'a gönderildiğini, dönüşünden sonra bir daha haber alınamadığını, kendisiyle de irtibatın  kesildiğini söyledi. Avcı Habertürk'teki konuşmasında, "Muhtemelen Yeşil'in üstüne yıkılan suçlamaların duyulmaması için susturuldu. Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım yaşasaydı kendisini mutlaka belli edecek kadar geveze biri olarak tanınıyor." ifadelerini kullandı.

Yeşil'in yaşayıp yaşamadığı konusunda aslında en çok da bilgi sahibi olması gereken bir başka isim daha var. O da MİT Kontrterör Eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'dür. Mehmet Eymür bu konuda, "Mahmut Yıldırım öldürülmüştür yoksa kesinlikle çıkar konuşurdu" demişti.

YEŞİL NE İLE SUÇLANIYOR?

Türkiye Yeşil ismini, devlet-mafya-siyaset ilişkisinin afişe olduğu meşhur "Susurluk Kazası"ndan sonra duymaya başladı. O günden sonra bir daha da gündemden düşmedi. Peki Yeşil hakkındaki suçlama neydi? 

Mahmut Yıldırım, iddiaya göre MİT ve JİTEM tarafından birçok kontrterör operasyonunda kullanıldı. 

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım

 

Bu operasyonlar sırasında bazı yasadışı işlere de bulaştığı iddia edilen Mahmut Yıldırım'ın iddiaya göre JİTEM'in kurucusu olduğu ileri sürülen Cem Ersever'in ölümünde de yer aldı.

Mahmut Yıldırım'a yöneltilen suçlamalarda Musa Anter cinayeti de yer alıyor.

Kürt işadamı Behçet Cantürk ve Tarık Ümit'in ölümünde de Mahmut Yıldırım'ın dahlinin olduğu ileri sürülen iddialar arasında.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal düzenlenen suikastin arkasında da Yeşil'in olduğu ileri sürülüyor.

MAHMUT YILDIRIM'A NEDEN "YEŞİL" DENİLİYOR?

Mahmut Yıldırım'ın birçok kod isim kullandığı ancak bunlar arasında en meşhur olanı Yeşil'dir. 

Yeşil, Mahmut Yıldırım'ın kontrterör operasyonları sırasında terör örgütünün içine sızdığı dönemlerde "yeşil bere" kullanarak kendini bu yöntemle belli etmesinden kaynaklandığı düşünülüyor. 

Bazı kaynaklarda Mahmut Yıldırım'ın gözlerinin yeşil olmasından dolayı bu kod adı aldığı ileri sürülür; ancak Mahmut Yıldırım'ın resimlerinden de anlaşıldığı üzere gözleri yeşil değil kahverengidir.


 

Yorumlar

Uğur Bence yeşil yaşıyor inşallah da öyledir kendisini tanımayı çok isterim böyle insanlar olmayınca devlet ne yapacagını bilmiyor egerki yeşilin görevi devam etseydi terör diye bişey kalmazdı onun ğibi biti olmayı her zaman istiyorum ama maalesef ki elimizden tutan yok