Yerli SİHA'ların önemini emekli general anlatıyor

Emekli General İsmail Hakkı Pekin, yerli SİHA'ların Türk ordusu için ne anlama geldiğini ilk kez detaylı ve net bir şekilde anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli SİHA'ların önemini emekli general anlatıyor

Eski Genel Kurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, yerli SİHA'ların Türkiye ve Türk ordusu için ne anlama geldiğini verdiği örneklerle anlattı. 

Pekin, Türkiye'nin terörle mücadele için ABD ve İsrail'den aldığı SİHA'lardan verim alamadığını, ödediği paraların boşa gittiğini belirterek yerli SİHA'ların büyük bir boşluğu kapattığını ifade etti. 

CNN Türk ekranlarında konuya dair yorumlarda bulunan Pekin'in açıklamasından öne çıkan ifadeler şöyle:

- ABD'den 4 milyon dolara 4 İHA aldık, 4'ü de düştü, 2 milyon dolara 2 tane daha aldık, onlar da düştü. yüksek irtifalarda donuyordu. 6 Milyon dolar çöpe gitti.

- İsrail'den HERON kiraladık, Kullanan İsrailliydi, Cumartesi Pazar çekip evine gidiyordu, Sanki teröristler Cumartesi Pazar tatil yapıyor. Ayrıca görüntüler çamur gibiydi, net değildi.

- Şimdi Bayraktar Üçte bir fiyatına daha ucuz, çok net görüntü alıyorsunuz, Binlerce askerle yapacağınız operasyonu, aracın içinde oturan 3 tane gençle yapıyorsunuz. Ne şehit veriyorsunuz, ne mayına basma riski var.

Yorumlar