Yerli otomobilin üretileceği il belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Otomobil Girişim Grubu'nun kendilerinden yer talebinde bulunduğunu açıkladı. Büyükdede, yerli otomobilin üretileceği il olarak Bursa'yı işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobilin üretileceği il belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Bilecik'te bir dizi ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, burada yerli otomobil ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Bilal Şentürk'ü makamında ziyaret eden Büyükdede, yerli otomobili üretecek olan Türkiye'nin Otomobil Girişim Gurubu'nun kendilerinden otomobil fabrikası için yer talebinde bulunduğunu söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükdede, yerli otomobil üretiminin hangi aşamada olduğu üzerine gelen soruya, "Şu anda yerli otomobille ilgili olan Türkiye'nin Otomobil Girişim Gurubu iyi bir çalışmanın içinde. Başında da çok değerli bir arkadaşımız var sağ olsun. Biz de destek veriyoruz. Şu anda hızla özellikle Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde, orası da Bakanlığımıza bağlı bir kurum, onun 16'ncı katında mühendisler grubu start veriyorlar, yeni başladılar." şeklinde cevap verdi.

BURSA'DA ÜRETİLEBİLİR

Yerli otomobilin Bilecik'te üretilme ihtimali üzerine gelen soruyu şu şekilde yanıtladı: "Şu anda onların bizden talebi daha Bursa'ya yakın bir yerde olmak şeklinde ama Bursa'da da yer bulmakta zorluk var. Yer seçimi hakkı onların, onlara bırakmamız lazım."

Yorumlar