Yerli otomobilin CEO'sunun göreve başlayacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan yerli otomobil üretim sürecinde adımlar bir bir atılıyor. Erdoğan tarafından yerli otomobilin CEO'su olarak ismi duyurulan Mehmet Gürcan Karakaş'ın göreve başlayacağı tarih belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobilin CEO'sunun göreve başlayacağı tarih belli oldu

Türkiye’nin en iddialı projelerinden olan Yerli Otomobil Projesi’nde yeniden hareketlenme başladı. Alman teknoloji ve servis tedarikçisi Bosch’un üst düzey yöneticilerinden Mehmet Gürcan Karakaş’ın Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin üst yöneticiliğine (CEO) gelmesiyle projenin yönetimine yönelik önemli bir soru cevaplanmış oldu. Daha önce Bosch Elektrikli Tahrik Sistemleri Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Almanya’da görev yapan Karakaş’ın elektrikli mobilite teknolojilerine yönelik deneyimiyle oluşuma önemli oranda destek sağlaması bekleniyor.

Habertürk'ün haberine göre, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin üst yöneticiliğine (CEO) getirilen Mehmet Gürcan Karakaş, “Yerli Otomobil Projesi’nin paydaşları olan babayiğitler Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın projeye inançları, taahhütleri ve uyumları beni çok etkiledi” dedi.

GÜRCAN KARAKAŞ GÖREVİNE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye’de ve yurtdışında edindiği tecrübeleri ülkesine geri verme imkânı bulduğu için çok heyecanlı olduğunu belirten Karakaş, “Türkiye’nin Otomobili Projesi, disiplinle, profesyonelce ve özveriyle yol haritası üzerinde çalışıldığı sürece yapılabilir bir proje” diye konuştu. Habertürk'ün haberine göre, küresel pazarda rekabet edebilen ve söz sahibi bir otomobil markası yaratma vizyonuyla hareket ettiklerine dikkati çeken Karakaş, “Misyonumuz, uzman ve nitelikli bir ekiple teknoloji transformasyonu projesini gerçekleştirmek. Buna, 1 Eylül’de tüm ekibimle işe başladıktan sonra son şeklini vereceğiz” dedi. Karakaş, yıllardır farklı pozisyonlarda ve pazarlarda edindiği tecrübenin başarısında önemli rolü olduğuna işaret ederek, “Özellikle Bosch Türkiye Genel Müdürlüğü dönemimde edindiğim kriz yönetimi tecrübesi küresel sorumluluklarımda çok faydalı oldu. Çünkü dünyanın bir yerlerinde mutlaka kriz ortamı vardı” ifadesini kullandı. Karakaş, yeni görevine 1 Eylül itibarıyla başlayacak.

Yorumlar