Yerli otomobilde ilk şanslı il açıklandı

Yerli otomobilin nerede üretileceğine dair tartışmalar devam ederken şarj ünitelerinin üretileceği il açıklandı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise yerli otomobilin şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobilde ilk şanslı il açıklandı

Son Haberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin yerli otomobil ihtiyacını karşılamak için çıkılan yolda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 5 firmanın oluşturacağı ortaklıkla yerli otomobil üretilecek. Yerli otomobilin hangi ilde üretileceği tartışmaları sürerken her ilden otomobili üretecek şirkete çeşitli kolaylıklar sağlanacağı açıklanmıştı. Bazı vatandaşlar ise otomobilin kendi illerinde üretilmesi halinde arazilerini bağışlayabileceklerini açıklamıştı. Yerli otomobilde ilk şanslı ile belli oldu. 

Nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve özel öğretimin genel öğretimdeki payını yükseltmek amacıyla devletin sektöre sunduğu teşvik ve imkanlarla ilgili devletten beklenenler konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla istişare toplantısı yapıldı. Toplnatıya katılan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı yerli otomobil ile ilgili bilgi verdi. Ilıcalı otomobilde kullanılacak şarj ünitelerinin nerede üretileceğini duyurdu.

ERZURUM'DA ÜRETİLECEK

Toplantıda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise yerli otomobilin şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceğini belirtti.

30 MİLYON LİRALIK YATIRIM OLACAK

Bu proje kapsamında en az 100 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Ilıcalı, “20-30 milyon liralık bir yatırım olacak. 100 kişinin istihdam edeceği yerli otomobilin bir parçası olan şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek. Erzurum’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar