Yerli otomobil dünyanın en büyük teknoloji fuarında tanıtıldı

ABD'nin Las Vegas kentinde kapılarını açan Tüketici Elektroniği Fuarı'nın misafirlerinden biride yerli otomobildi. TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, yerli otomobili katılımcılara anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli oto dünyanın en büyük teknoloji fuarında

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtılan yerli otomobili ABD'lilere anlattı. ABD'nin Las Vegas kentinde 7 Ocak tarihinde kapılarını açan dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Tüketici Elektroniği Fuarı'nın (CES) sürpriz bir misafiri vardı.

Fuar kapsamında düzenlenen "Let's Co Create a New Era of Mobility" (Geleceğin Mobilite Çağını Birlikte Tasarlayalım) başlıklı panele katılan TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, aralarında dünyanın önde gelen mobilite şirketlerinin temsilcilerinin bulunduğu bir dinleyici grubuna  konuştu. Karakaş katılımcılara "Türkiyenin Otomobili"ni ve Türkiye otomotiv endüstrisinin mobilite ekosistemine nasıl dönüşeceğini anlattı.

İLKLERİN VE ENLERİN OTOMOBİLİ

Türkiye’nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek Türkiye'nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak.

AVRUPA'NIN DOĞUŞTAN İLK ELEKTRİKLİ SUV ARACI

TOGG, 2022 yılında C-SUV modeli pazara çıktığında, Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olacak. Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak üretilecek C-SUV modeli, bu ilklerin yanı sıra sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde yer alacak.

Yorumlar