Yerli mail platformu hizmete girdi

Turkcell tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sunulan yerli arama motoru Yaani şimdi de küresel mail platformlarına alternatif olabilecek bir hizmeti daha devreye aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli mail platformu hizmete girdi

Türkiye'nin yerli arama motoru Yaani tarafından @yaani.com uzantısıyla hizmet verecek olan yeni bir mail platformu hizmete alındı.

Kullanıcılarına küresel rakiplere karşı güçlü bir yerli alternatif sunan YaaniMail, güvenlik açısından da önemli bir işlev görecek.

Google, Yandex ve diğer küresel rakiplerine karşı ortaya çıkan YaaniMail kullanıcılarının bilgisi Turkcell’in veri merkezlerinde depolayarak daha güvenli bir hizmet vermeyi hedefliyor.

Hizmete alındığından bu yanan 125 milyondan fazla kullanıcıya eriştiği belirtilen Yaani mail servisi ile bir yıl içinde 2 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. YaaniMail, hem e-posta hem takvim özelliklerini bir arada sunacak.

Hizmete yeni girmesi sayesinde ad-soyad ile e-posta adresi alınabilen platformun mobil uygulaması, Turkcell abonelerinin internet paketinden harcamadan kullanılabilecek.

Kurumsal kullanıcılarına Türk Lirası ile lisans almanın yanı sıra kendi alan adları ile hizmet imkanı sağlayan YaaniMail’de 7 gün 24 saat Türkçe destek veriliyor.

Güvenli ve güçlü teknolojik altyapısı ile hizmet verecek olan YaaniMail, Turkcell’in bulut depolama platformu Lifebox ve doğrulama servisi Hızlı Giriş ile entegre çalışacak. Teknolojide dışa bağımlılığı azaltacak bir hamle olarak dikkat çeken YaaniMail, Türkiye’ye vergi geliri ve istihdam sağladığı gibi, kullanıcı verilerinin yurtiçinde kalmasına da büyük katkı sağlayacak.

Yorumlar