Yerli koronavirüs aşısında sevindiren haber

Türkiye'nin koronavirüs aşısı çalışmalarında sevindiren haber geldi. Aşı hayvanlar üzerinde denendi ve başarılı sonuçlar elde edildi. Şimdi insanlar üzerinde deneme yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin koronavirüs aşısında sevindiren haber

Türkiye'nin yeni tip koronavirüse karşı geliştirmeye çalıştığı aşıda sevindirici haberler gelmeye başladı. Aşı hayvanlar üzerinde denendi ve başarılı sonuçlar elde edildi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Koronavirüs aşısı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyı ilk kez hayvanlar üzerinde denediklerini ve olumlu dönüş aldıklarını söyledi.

Prof. Dr. Kara, açıklamasında "İyi bir haber, küçük bir bant üzerindeki mikro-iğneler ile, koronovirüsün hücreye tutunmasını sağlayan kısmını, savunma sistemine tanıtıp, koruyucu antikor geliştirmeyi amaçlayan aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada" ifadelerini kullandı.

Öte yandan 10 Mart'ta ülkemize sıçrayan ölümcül yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısı 23 bin 934'e yükselirken, yaşanan can kaybı da 501'e ulaştı.

 

Yorumlar