Yerel televizyon kanalların verici kiraları

- Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Burhan, yerel televizyon kanallarının karasal verici kiralarının kaldırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
Yerel televizyon kanalların verici kiraları

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, yerel televizyon kanallarının karasal verici kiralarının kaldırılmasını talep etti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Burhan, yerel televizyon kanallarının karasal lisansının uyduya çıkmak için yeterli olduğunu ve kanallardan alınan karasal verici kiralarının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Karasal yayın yapan televizyonların 23 senedir hizmet verdiklerini ve kapanma noktasında olduklarına dikkati çeken Sinan Burhan, bu kanalların uyduya çıkarak ücretsiz uydu lisansı alması gerektiğini, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) devreye girerek, 250 bin TL olan lisans bedelinin alınmaması gerektiğini vurguladı.

Burhan, en büyük sorunun RTÜK'ün kanallardan aldığı frekans kiraları olduğunu ve bu bedellerin illerin nüfusuna göre değiştiğini, ancak izlenme ve erişim oranları esas alındığında reklam alamadıklarını, bu yüzden de yerel kanallardan verici kirasının kaldırılmasını istedi.

Yorumlar