Yenilgisiz şampiyonun hedefi yeniden Avrupa

- Türkiye'de 56. şampiyonluğuna ulaşan bilardocu Eylül Kibaroğlu: "Artık kadın bilardocularımızın da Avrupa ve dünyada adlarını duyurması gerektiğine inanıyorum" - "Ülkemizi yeniden gururlandırmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı tüm Avrupa'ya dinletmek için sabırsızlanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Yenilgisiz şampiyonun hedefi yeniden Avrupa


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Antalya'da yapılan Türkiye Bilardo Şampiyonası'nı yenilgisiz ilk sırada tamamlayan Avrupa şampiyonu kadın bilardocu Eylül Kibaroğlu, İstiklal Marşı'nı tüm Avrupa'ya dinletmek için sabırsızlandığını söyledi.

Avrupa ve Türkiye şampiyonu kadın bilardocu Eylül Kibaroğlu, Antalya'da 1-5 Mart tarihlerinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası, yarın Portekiz'in Faro kentinde başlayacak Avrupa Şampiyonası ve hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Antalya'da düzenlenen 2017 yılının ilk Türkiye Şampiyonası'nda 22 kadın sporcuyla mücadele eden ve turnuvayı yenilgisiz tamamlayarak 56. Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Eylül, "Bu turnuva federasyonumuz açısından büyük önem taşıyordu. Bilardo sporunun bütün branşlarını kapsayan pool, 3 bant ve artistik bilardo kategorilerinde 14 gün boyunca güzel mücadeleler oldu." diye konuştu.

Eylül, kadın, erkek ve gençlerde bin 839 sporcuyla rekor katılımın olduğu şampiyonada mutlu sona ulaştığı için kendisini iyi hissettiğini ve bu motivasyonu Avrupa arenasına taşımayı hedeflediğini dile getirdi.

Türkiye Pool Milli Takımı'nda yer alan tek kadın sporcu olduğuna dikkati çeken Eylül, şunları kaydetti:

"Milli takımda 5 erkek sporcu ve ben varım. Bu durum beni ayrıca heyecanlandırıyor. Bu bilinçle Avrupa'da mücadele edeceğim. Kadının bilardoda da olduğunu bence artık konuşmanın gereği yok o zamanlar çok geride kaldı. Artık kadın bilardocularımızın da Avrupa ve dünyada adlarını duyurması gerektiğine inanıyorum."


- "Ülkemizi yeniden gururlandırmak istiyorum"


Eylül Kibaroğlu, Avrupa şampiyonluğu mutluluğu yaşadığını ve bu başarıyı tekrarlayarak Türkiye'yi yeniden gururlandırmak istediğini bildirdi.

Türkiye Şampiyonası'nın ilk etabında yenilgisiz şampiyon olarak 2017 yılına güzel başladığını belirten Eylül, "Umarım Portekiz'de de aynı başarıyı gösterebilirim." ifadesini kullandı.

Avrupa Şampiyonası'nda 22 ülkeden sporcunun yer alacağına dikkati çeken milli bilardocu, "Çok büyük ve önemli turnuva. Mental olarak kendimi hazır hissediyorum, elimden geleni yapacağıma eminim. Ülkemizi yeniden gururlandırmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı tüm Avrupa'ya dinletmek için sabırsızlanıyorum. İnşallah madalyalarla ülkemize döneriz." şeklinde görüşlerini aktardı.


- 56. şampiyonluğun sırrı


Antalya'da ilk sırada yer alarak 56. Türkiye şampiyonluğunu elde eden Eylül Kibaroğlu, başarısının sırrının "çalışmak" olduğunu söyledi.

Bilardonun önceleri kahvehanelerde oynandığına ve bu durumun giderek olumlu anlamda değiştiğine vurgu yapan Eylül, "erkek sporu" anlayışının da çok kısa zaman sonra geride kalacağını dile getirdi.

Babası sayesinde bilardoya başladığını ve çocukluğunun neredeyse bilardo masalarıyla istekalar arasında geçtiğini ifade eden Eylül, şunları kaydetti:

"Babam bilardo oynardı. Bilardo salonumuz vardı ve benim çocukluğum buralarda bilardo masaları ve istekalar arasında babamı izleyerek geçti. Bilardoyu böyle sevdim ama üstüne çok çalışmam gerekti. Emek harcamadan bir şey başaramayacağımı biliyorum. Çok çalışıyorum ve karşılığını turnuvalarda elde ettiğim başarılarla alıyorum. Antalya'da 56. şampiyonluğumu elde ettim."

Yorumlar