Yenikapı'da büyük buluşma

Milyonlarca kişi, bugün Yenikapı'da düzenlenecek 'Büyük İstanbul Mitingi'nde buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Yenikapı'da büyük buluşma

Anayasa değişikliği halk oylaması 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. "Evet Platformu" tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nin hazırlıkları da tamamlandı. Saat 16.00'da başlaması planlanan etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım milyonlara hitap edecek.

Bugünkü mitingin en dikkat çekici unsuru ulaşım ve sahne oldu. Sahnede 100 metrekarelik dev ekranlar olacak. Böylelikle Yenikapı'ya gelen vatandaşın kendisini sahnenin yanında hissetmesi amaçlanıyor.

Protokol tribünü olmayacak

600 ton malzemenin kullanıldığı sahneyi kurmak için 22 kişilik ekip gece-gündüz çalıştı. Protokol tribünü uygulamasının yapılmadığı miting alanında, sahnenin sol tarafı protokol, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar için ayrıldı.

Alanda yüzü aşkın giriş kapısı olacak. Ulaşım noktasında ise 200'ü aşkın gemi ve vapur planlamaları da yapıldı. 6 bin otobüs ve 185 deniz aracı İstanbullular'a hizmet verecek. Ayrıca miting alanında 5 bin polis, 700 sağlık personeli ve 70 ambulans da bulunacak.

Yenikapı 'kardeşliğin resmi' olacak

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yenikapı'da ortaya çıkacak tablonun 'kardeşliğin resmi' olacağını vurgumıştı.

Mitinge her siyasi görüşten vatandaşı beklediklerini ifade eden Temurci " İstanbul, sadece Türkiye'de değil, dünyada toplanabilecek en büyük kalabalığı 7 Ağustos 2016'da burada topladı. Siyasi görüşü her ne olursa insanlarımız buraya akın etti. Yine aynı duygularla bir mitingin olmasını arzu ediyorum. Milletin karar verdiği her bir süreç, her bir seçim çok değerlidir. O değerin adeta buluşma noktasıdır Yenikapı" açıklamasında bulundu.

Yorumlar