Yeni sistemin ilk kabinesi için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kurulacak olan ilk kabine için tarih belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Erdoğan yeni kabineyi 8 Temmuz'dan sonra açıklayabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni sistemin ilk kabinesi için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta yeni kabinenin 8 Temmuz'dan sonra açıklanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın 24 Haziran seçimlerinin kesin sonuçları YSK tarafından açıklandıktan sonra 8 Temmuz'da milletvekillerinin yemin edeceğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanımız yemin edecek ve sonra da yeni kabineyi açıklayacak. Cumhurbaşkanımız farklı kişilerin bilgi birikiminden istifade etmek ister. Bakanları dışarıdan atamayı değerlendirdiğini zaten ifade etti ama şu anda bir sayı vermem mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlara ilave olarak oluşturulan kurulların Cumhurbaşkanına raporlar hazırlayacağını, politika oluşturacağını bildiren Kalın, "Bunların yapıları da esnek olacak. Sayıları 3, 5, 7 ve daha fazla olabilir. Şu anda sayıları 9 ama Cumhurbaşkanı geçici, süreli kurullar da kurabilir. Üyelerini Cumhurbaşkanı atayacak ve bunlar öncelikli olarak ülkenin temel meseleleriyle ilgili politika üretimine dönük çalışmalar yapacak. Başkanlıklarını Cumhurbaşkanı yapacak. Bu toplumsal istişareyi kurumsal hale getiren çok önemli bir yenilik." bilgisini paylaştı.

Yabancı yatırımcılar için çok elverişli bir ortam olduğuna dikkati çeken Kalın, Türkiye’ye yatırım yapan herkesin kazandığının altını çizdi.

Seçim ortamına rağmen ekonomide sıkıntı olmadığını kaydeden Kalın, dolardaki hareketliliğin biraz da küresel piyasadaki faiz oranlarıyla ilgili olduğunu vurguladı. Kalın, uluslararası sermayenin Türkiye'ye gelmesi konusundaki teşvik edici tavrın devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar