Yeni Şafak yazarı AK Parti'yi eleştirdi, CHP rahatsız oldu

Yeni Şafak Yazarı Barbarosoğlu, gazetesindeki köşesinde AK Parti'nin Abdullah Öcalan'ın mektubuna ve kardeşinin konuşturulmasına müsaade etmesine tepki gösterdi; buraya kadar her şey normal ancak anormal olan şey ise eleştiriden rahatsız olan taraf CHP oldu. CHP Milletvekili Bekaroğlu, Barbarosoğlu'nu hedef alan mesajlar paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak yazarı AK Parti'yi eleştirdi, CHP rahatsız oldu

Yeni Şafak Yazarlarından Fatma Barbarosoğlu, İstanbul seçimleri sonrasında AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Özellikle de Abdullah Öcalan ve kardeşi konusunda eleştirilerde bulunan Barbarosoğlu, bu hataların şehit yakınlarını incittiğini belirtti. Barbarosoğlu'na tepki ise AK Parti'den değil de CHP'den geldi. 

Sosyolog Fatma Barbarosoğlu, “800 bin fark ne ki! İçimde Eren Bülbül’ün tazelenen yası…” başlığıyla kaleme aldığı yazısında AK Parti'yi hedef aldı ancak tepki CHP'den geldi.

“Her şey öyle böyle şöyle filan da. Öcalan’ın mektubundan medet ummayacaktınız.

Şehit ailelerinin canını yeniden yakmayacaktınız.

“Bebek katili” dediğiniz adamı seçimi kazandıracak stratejik özne yapmanıza, kardeşini TRT ekranında kendinize “destekçi” kılmanıza değdi mi?

Oğuldan yetim ana-babaların, babadan yetim evlatların, hayat arkadaşını yitirmiş kadınların acısına kezzap dökmeyecektiniz.”

Barbarosoğlu'nun yazısına tepki gösteren CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "17 yıl boyunca bir tane böyle yazı yazmadınız, bir tane.... Hayır, yağma yok; şimdi, iş işten geçtikten sonra muhalif entelektüel rolü oynayamazsınız!" dedi.

Bu yazı sonrası çok sayıda tepki alan Barbarosoğlu Twitter’dan “benim kovulmam için kampanya başlattınız’ diyerek şunları yazdı: Arkadaşlar içinizde nasıl bir gizli faşist var farkında mısınız? Sabahtan beri adeta benim kovulmam için kampanya başlattınız.Vay gazete bu yazıyı nasıl yayınlar? Hür düşünceyi içinize sindirmedikçe kimse size hürriyet vermez. Merak edenlere söylüyorum şu vakte kadar gazetemden tek bir kişi bu yazıyı neden yazdın demedi.Ama CHP’lisinden, trolüne neden yazdın,şimdi neden yazdın,vay neden yazdın diyenden geçilmiyor.Eleştiriyi imha eden ortam bu işte.Nasretin hocanın eşeği hikayesi misali” dedi.

Yorumlar

Doğrucu Davut, Sevgili KARDEŞİM FATMA Bu köşe yazında milyonlarca ülkesine h düşünmeden canını vermeye hazır olan vatanseverlerin RUHUNA ve KALBİME girdiniz.Saygılarımla.ASLA YALNIZ DEĞİLSİN KARDEŞİM BENİM Sevgiyle