Yeni İsrail başbakanın ilk adresi BAE oldu

Yeni İsrail hükümetinin ilk işi azılı Türkiye düşmanı olan BAE'yi ziyaret etmek oluyor. İsrail'de Netanyahu'dan sonra kurulan hükümetin ilk icraatı duyanları şaşırtmadı; çünkü BAE her şeye rağmen İsrail ile ilişkileri ilerletmeyi sürdüren bir ülke oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni İsrail başbakanın ilk adresi BAE oldu

Uluslararası alanda Türkiye aleyhine faaliyetler yürüten BAE ile İsrail arasındaki dostluk yeni bir boyut kazandı.

İsrail için en yakın dostlar kategorisine giren BAE, bilindiği üzere son günlerde firari çetebaşı Sedat Peker'i koruyan ülke olarak biliniyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, yakın bir zaman içinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bir seyahat planladığını açıkladı. Bu ziyaret, İbrahim Anlaşması çerçevesindeki normalleşmeden sonra İsrail'den BAE'ye ilk bakanlık düzeyi ziyaret olacak. 

Times of Israel'de yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, göreve başladıktan sonraki ilk yurt dışı ziyareti olacak şekilde yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gideceğini söyledi. Walla haber sitesi, Lapid'in BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid ile görüşeceğini söyledi. Lapid ve Zayid, İsrail'de geçen hafta yeni hükûmetin kurulmasıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

Ziyarette Lapid'in İsrail'in Abu Dabi Büyükelçiliği ve Dubai Konsolosluğu'nun resmi açılışını da yapacağı ifade edildi. Lapid, BAE ile İsrail arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasından sonra Abu Dabi'yi ziyaret eden ilk İsrailli bakan olacak.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin tamamen normalleştirilmesine yönelik "İbrahim Anlaşmaları" 15 Eylül tarihinde ABD’nin başkenti Washington DC’de bulunan Beyaz Saray’da imzalanmıştı. Lapid, dışişleri bakanı olarak yaptığı ilk konuşmada, Netanyahu döneminde imzalanan İbrahim Anlaşmaları'nın üzerine inşa etmek konusunda diplomatik öncelikleri olduğunun altını çizmişti. 


 

Yorumlar