Yeni eğitim öğretim yılı başladı

- Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi - Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan 13 bin 500 Suriyeli öğrenci de ders başı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

MALATYA (AA) - Gaziantep, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Gaziantep Valisi Mehmet Akif İnan Ortaokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte okullaşma oranının arttığını söyledi.

Okul öncesi, 5 yaşın üstündeki okullaşma oranının yüzde 54.3 olduğuna dikkati çeken Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Geçen seneye göre üç puan artmış. İlkokulda yüzde 97.11 ama daha ileriye gitmemiz lazım. Belediye başkanımız Fatma Şahin'in bakanlığı döneminde kızlar için başlattığı 'Gelin Etmeyelim, Okula Gönderelim Projesi' ile kız evlatlarımızın okullaşma oranı yukarıya çıktı. Biz genç nüfusa sahibiz. Daha iyi yerlere gelip, nitelikli eğitimle güzel başarılar yakalamamız lazım. Okul binalarını sağlam yapalım. Türkiye'nin en iyi binasına sahip illerin başında gelelim. Bunu yapacak gücümüz var. Her şeye yetecek paramız da var."

Okul müdürlerine de seslenen Yerlikaya, gerekirse kapı kapı gezip öğrencileri okula kazandırmalarını isteyerek, en fazla çocuğu okula kazandıran müdür ve ilçe milli eğitim müdürlerini ödüllendirebileceklerini dile getirdi.

Yerlikaya, Gaziantep'e yeni bir öğretmenevinin yapılacağı müjdesini verdi.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de büyük bir çalışma sonucu müfredat değişikliği yapıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Müfredatın ana eksenini değerler eğitimi oluşturmaktadır. Sevgi, saygı, merhamet, vatanseverlik, yardımseverlik gibi değerlerin öğrencilerimize kazandırılması hedeflenmektedir. Bugünün gençlerini dünün metotlarıyla yarına hazırlamamız mümkün değildi. İnşallah yeni metotlarla arzu ettiğimiz öğrencileri yetiştireceğiz. Biz sadece insan yetiştirmiyoruz, insanı yetiştirecek insan yetiştiriyoruz. Bu sene Suriyeli ve açık öğretim öğrencileriyle beraber toplam 620 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyoruz."

Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Yerlikaya ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerden bazıları şarkı söyleyip enstrüman çaldı.

- Görme engelli öğrenciler ders başı yaptı

Gaziantep GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 110 öğrenci için de ders zili çaldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, vatandaş olmanın temelinin verildiği ilköğretimde, çocuklara her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmek ve bunu özümsemelerini sağlamak gerektiğini söyledi.

Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamak gerektiğini anlatan Yıldız, böylece çocukların yaşamdan tat almalarının mümkün olacağını kaydetti.

Öğrencilerini çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin yetiştireceğini belirten Yıldız, "Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız, asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenlerimiz, velilerimiz ve biz okul idaresi, zorlandığınız her konuda sizlere destek olacağız." dedi.

Yıldız, 110 öğrencinin, 32 öğretmenin gözetiminde eğitim öğretime başladığını dile getirerek, yıl boyunca akademik başarı hedefinin yanı sıra çeşitli sosyal etkinlikler de planladıklarını, ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde eden okulun spor kulübünün daha aktif çalışma yürütmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Programda öğrenciler, flüt eşliğinde "Yaşasın Okulumuz" şarkısını söyledi, şiirler okudu.

- 13 bin 500 Suriyeli öğrenci ders başı yaptı

Nizip'te yaşayan Suriyeli öğrenciler de yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Nizip ilçesinde aileleriyle yaşamlarını sürdüren yaklaşık 13 bin 500 Suriyeli öğrenci, kendileri için oluşturulan okulda eğitime başladı.

Suriyeli öğrenciler, bir süre arkadaşlarıyla bahçede vakit geçirdikten sonra ders başı yaptı.

- Malatya

Malatya'da Atatürk Caddesi Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Okullarda da öğrencilere "15 Temmuz Milli İrade Destanı" kitapçığı dağıtıldı. Bu arada ilk derste "15 Temmuz Milli İrade Destanı" konusu işlendi.

- Adıyaman

Adıyaman'da da Demokrasi İlkokulunda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, burada yaptığı konuşmada, eğitimin okuma, anlama, görme ve gördüğünden anlam çıkartmayla milli kültürün temelinin atıldığı yer olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da eğitimin bir ülkenin kalkınmasında rol alan en önemli esaslardan biri olduğunu belirtti.

Genç ve dinamik nüfusuyla dikkati çeken Türkiye'de en önemli amacın genç nüfusu vasıflı, üretken ve aktif vatandaş haline getirmek olduğunu ifade eden Kızılkaya, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün çalışmalarımız, bu yüksek amaç doğrultusunda aktif vatandaş eklemeye yöneliktir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu.

Ders başı yapan öğrencilere, kitapları dağıtıldı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Erkenez İlkokulu'nda tören düzenlendi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, dünyadaki birçok ülkenin nüfusunun Türkiye'deki öğrenci sayısından az olduğunu söyledi.

Öğrencilerin Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Bulgaristan'ın, Yunanistan'ın, Lüksemburg'un, Malta'nın ve İzlanda'nın nüfuslarını topladığınızda bizim öğrenci sayımıza ulaşamaz. Bizler büyük bir gücüz. Siz öğrenciler, bu ülkenin en büyük zenginliğisiniz. Bu zenginlik, iyi eğitildiğinde, kendinize inandığınızda şüphe yok ki ülkemiz önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü olacaktır."

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrencilere Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye seti dağıtıldı.

Yorumlar