Yeni eğitim öğretim yılı başladı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2015'te açılışını yaptığı Üsküdar'daki Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi - Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı ile Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan Okul Müdürü Prof. Dr. Asan: - "Cumhurbaşkanımızın çağrısı beni çok etkiledi. Çünkü bu yurt dışında oldukça yaygın bir uygulamadır ama ülkemizde bu tür görevlendirmeler yoktu. Akademisyenlerin, özellikle eğitim fakültesinde görev yapan akademisyenlerin üniversitelerde teorik olarak geliştirmiş oldukları tüm bilgileri ve tecrübeleri okulda uygulama imkanı bulması kendileri için çok çok önemli. Ben de bu çağrıya hızlıca karşılık verdim, başvurumu yaptım ve bugün buradayım" - "Tenzile Erdoğan ismi zaten başlı başına bu emanetin ne kadar kutsal olduğunu bize gösteriyor. Onun için biz elimizden geldiğince tüm öğretmen kadrosuyla birlikte, tüm bilgi ve becerimizi bu okula yansıtacağız"

Google Haberlere Abone ol
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin ismini taşıyan Üsküdar'daki Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, yeni eğitim ve öğretim yılı törenle başladı.

Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı ile Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü görevinde de bulunan Prof. Dr. Aşkın Asan'ın müdürlüğünü yaptığı okuldaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Prof. Dr. Asan, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

Törene, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Prof. Dr. Asan, tören öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 1,5 yıl önce akademisyenlerin, proje imam hatip okullarında yöneticilik yapmasına ilişkin çağrısı olduğunu anımsattı.

Göreve gelmesinde bu çağrının etkili olduğunu belirten Asan, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı beni çok etkiledi. Çünkü bu yurt dışında oldukça yaygın bir uygulamadır ama ülkemizde bu tür görevlendirmeler yoktu. Akademisyenlerin, özellikle eğitim fakültesinde görev yapan akademisyenlerin üniversitelerde teorik olarak geliştirmiş oldukları tüm bilgileri ve tecrübeleri okulda uygulama imkanı bulması kendileri için çok çok önemli. Ben de bu çağrıya hızlıca karşılık verdim, başvurumu yaptım ve bugün buradayım." diye konuştu.

Asan, kendi alanında da eğitim teknolojilerinin bulunduğunu ve bu alanda profesör olduğunu dile getirdi.

"Eğitim teknolojileri, eğitimin doktorluğu demektir." diyen Asan, öğrenimin etkili olması için her türlü yöntem ve teknik, uygulama geliştirme alanında uzmanlaştığını vurguladı.

Asan, bu bakımdan faydalı olacağını düşündüğünü dile getirerek, "Ayrıca bir üniversitede rektörlük görevi de yaptım. Bakan yardımcılığı ve milletvekilliği gibi birçok alanda donandım daha doğrusu. Tam da bu lise için hazır duruma geldim, diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Lise, ortaokul ve anaokullarındaki eğitimin önemine de değinen Asan, "Özellikle anaokulu, biliyorsunuz insanın karakterinin ve kişiliğinin yüzde 70'inin tamamlandığı bir dönemdir ve o yüzden oldukça önemlidir. Ve bizler tüm enerjimizi aslında bu alana uygulamamız lazım." değerlendirmesini yaptı.

Göreve başlamasından sonra öğretmenler ve okul idarecileriyle bir toplantı yaptıklarını da aktaran Asan, şöyle devam etti:

"Öğretmen kadrosu oldukça yetkin ve benim işimi çok çok kolaylaştıracak. Şimdiye kadar da çok güzel başarılara imza atılmış. Tenzile Erdoğan ismi zaten başlı başına bu emanetin ne kadar kutsal olduğunu bize gösteriyor. Onun için biz elimizden geldiğince tüm öğretmen kadrosuyla birlikte, tüm bilgi ve becerimizi bu okula yansıtacağız."

- "Öğrencilerin 3 dili çok iyi bilmeleri gerekiyor"

Asan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bir proje okulu olduğunu, bu nedenle, bilgi ve tecrübelerini projeler yoluyla okula kolaylıkla yansıtabileceğini dile getirdi.

İncelemeleri sonrasında okulun özellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında daha da kuvvetlendirilmesi görüşüne ulaştığını vurgulayan Asan, şöyle konuştu:

"Yine bilgi teknolojileri altyapısını güçlendirip, öğrencilerin bilgiye daha kolay ulaşımını sağlayıcı her türlü tedbirleri alacağız. Ayrıca benim bir lisem daha var. O da Amerika'da, New Jersey'de. O okulla, bu okul kardeş olacak. Yine Mekke'de bir okulla, kardeş okul projesi kapsamında çalışmayı düşünüyoruz. Çünkü burası bir imam hatip lisesi ve öğrencilerin 3 dili çok iyi bilmeleri gerekiyor. Hangi dil bunlar? Birincisi Türkçe tabii ki. Kendi ana dillerini çok çok iyi bilmeden ve yeterli olmadan diğer dilleri bilmeleri çok zor. O yüzden öncelikle Türkçe. İkincisi İngilizce, üçüncüsü Arapça. Bu dillerde öğrencilerin ana dilleri gibi tüm bildiklerini anlatmalarını sağlayacağız."

Prof. Dr. Asan, bundan önceki görevinin Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü olduğunu hatırlatarak, "Bu okul da akademik bir ortam. Orada teori geliştiriliyor, burada da teorinin uygulaması yapılıyor. Saha, alan dediğimiz yer burası. Onun için beni çok heyecanlandırıyor doğrusu. Şimdiye kadar geliştirmiş olduğum birçok teorik bilgi var. Onları uygulayacağım bir yer bulmanın engin heyecanı içerisindeyim. İnşallah hayırlı olacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akademisyenlere böyle bir fırsat sağlandığı için teşekkür eden Asan, "Çünkü yönetmelikte problem vardı. O giderildi, hızlı bir şekilde ve şu anda benim tüm akademisyenlere de bugün bir çağrım olabilir. Özellikle eğitim fakültesi akademisyenlerinin, mesleklerinin belli bölümünde okula gelip tüm bilgi ve tecrübelerini okuldaki uygulamalara yansıtmaları çok önemli." görüşünü dile getirdi.

Aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi de olan Prof. Dr. Asan, New Jersey'deki koordinatörlüğünü üstlendiği "Maarif School" ile ortak projeler yürüteceklerini, öğrenci değişim projesi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl şubat ayında gerçekleşen Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulunda akademisyenlere yönelik, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı?" çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar