Yeni Delhi Havalimanı'nda 2 aydır havalimanında mahsur kalan kişi suçlu çıktı

Koronavirüs nedeniyle Yeni Delhi Havalimanı'nda mahsur kalan Alman vatandaşının ülkesinde aranan bir suçlu olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İki aydır havalimanında kalan adam aranıyormuş

Edgard Ziebat adlı bir adam, Kovid-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Hindistan’ın uluslararası uçuşları askıya alması ile 18 Mart’tan bu yana Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda yaşıyor. Ziebat’ın durumu, The Terminal adlı filmi hatırlattı.

40 yaşındaki Edgard Ziebat adlı bir adam, 18 Mart’ta Vietnam’ın başkenti Hanoi’den İstanbul’a Yeni Delhi üzerinden aktarmalı uçuş ile seyahat ediyordu. Aynı gün Hindistan, Kovid-19 salgını nedeniyle uluslararası uçuşları iptal edince Ziebat, Yeni Delhi’deki havalimanından ayrılamadı. Yetkililer, durumu Alman Büyükelçiliği’ne bildirdiklerini, elçilikten gelen yanıtla Alman vatandaşının aranan bir suçlu olduğunu öğrendiklerini belirtti.

GAZETE VE DERGİ OKUYOR

Ziebat, o günden beri yani 54 gündür havalimanında yaşamayı sürdürüyor. Alman vatandaşının günlerini gazete ve dergi okuyarak geçirdiğini söyleyen yetkililer, geçiş alanında yürüyüş yaptığını, ailesi ve arkadaşlarıyla telefonda görüştüğünü aktardı. Öte yandan, Ziebat’ın durumu, başrolünde ünlü aktör Tom Hanks’in oynadığı 2004 yapımı “The Terminal” filmini anımsattı.

JFK’DE MAHSUR KALMIŞTI

Hanks’in canlandırdığı Viktor Navorski isimli karakterin New York’taki John F. Kennedy (JFK) Havalimanı’nda başından geçenlerin anlatıldığı film, “Krakozhia” adlı hayali bir ülkenin vatandaşı olan Navorski’nin babasının vasiyetini yerine getirmek için geldiği ABD’de yaşadıklarını konu alıyor. JFK’ye indiğinde ülkesinde iç savaş çıkan Navorski, ABD ülkesini tanımadığı için New York’a gidemiyor ve havalimanında yaşamaya başlıyor.

Yorumlar