Yeni bitmiş Taksim Meydanı'nı yıkıp yeniden yapmak israf değil mi?

İstanbul'da israf düzenini bitirmeye geldiğini ileri süren CHP'li İmamoğlu, yıllarca süren çalışmalar sonucu yeni biten Taksim Meydanı'nı tekrar yıkıp yeniden yapacak. Peki, şu ana kadar oraya dökülen para ne olacak, yeniden harcanacak para kimin cebinden gidecek?

Google Haberlere Abone ol
Yeni bitmiş Taksim Meydanı'nı yıkıp yeniden yapmak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllarca süren çalışmalar sonucunda tamamlanarak halkın hizmetine sunulan Taksim Meydanı'nı yıkıp yeniden yapacak.

Taksim Meydanı'nın yeniden yıkıp yapacaklarını açıklayan İmamoğlu Taksim Meydanı Tasarım Yarışması ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

Yarışmada son 20’nin görüşmeleri sürüyor. 150 civarında proje katılmıştı, neredeyse yarısı uluslararası. Şimdi son 20 proje analiz ediliyor. Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldıran, insanı içine çeken ve ısıtan…İnsanla zaten meydanların bir anlamı var.

Bu şekilde saksılarda ağaç şekli ile bunların olgunlaşması olası değil. Onun bir ömrü var. Hele hele saksıda orman tipi ağaç koyarsanız hiç ömrü olmaz. Tüm bunların yorumlandığı estetik olarak hem İstanbul’un tarihi kurgusuna Taksim’in bütün hassasiyetlerini kollayan ve koruyan bir anlayışla inşallah çok güzel sonuçları en yakın zamanda sizlerle paylaşacağız.

İmamoğlu, son 3'e kalan projenin halkın oyuna sunulacağını söyledi.

İnşaatı devam eden caminin karşısında kilisenin önünde bulunan yapılar ile ilgili soru üzerine de İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Bunların hepsini sorgulayacağız. Burada ciddi bir temizliğe değişime ihtiyaç var. Çokça aykırı yapılar var. Yani burada yapılan caminin etrafı gayet derli toplu. Karşısındaki kilise şu anda neredeyse görünmez durumda. Oradaki işgallere bakıyoruz. Çünkü hem uygun olan yapılaşmalar var hem uygun olmayan yapılaşmalar var.

Baktığınızda oranın temizlenmiş ve tam da İstanbul'a yakışan inançlar arası yakınlığın, münasebetin, bütün evrensel değerlere uygun bir ilişkinin hissettirildiği bir sürece dönüşmesini arzu ediyoruz. Orası da ilgi alanımız içinde. İnşallah, hemen yarışma sonrası o tür noktalara da burada değineceğiz.

ÜSKÜDAR MEYDANINI HEYKELTRAŞLARLA GEZMİŞTİ

Öte yandan Üsküdar Meydanı'nı da yeniden yıkıp yapacaklarını belirten İmamoğlu, önceki meydanda denetimlerde bulunurken yanında en az 3 heykeltraş da getirmesi ise akıllara, "Üsküdar meydanına heykeller dikilecek galiba" yorumlarını getirmişti. 

 

Yorumlar