Yeni anket ortaya çıktı, 3 parti baraj altında kalıyor

Barış Pınarı Harekatı ve son yaşanan gelişmelerin ardından yapılan bir ankette MHP, İYİ Parti ve HDP'nin baraj altında kalacağı görülüyor. Öte yandan ankete katılanlardan yüzde 9.2 oranında yeni partilere destek açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni anket ortaya çıktı, 3 parti baraj altında kalıyor

Türk siyasetinde yeni paradigmaların yaşanması, Barış Pınarı Harekatı ve yeni siyasi parti oluşumlarının ardından Ada Araştırma Şirketi 26 ilde 18 yaş ve üzeri toplam bin 700 katılımcıyla anket yaptı.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı ankette hangi partiye oy verecekleri gibi soruların sorulduğu araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

AK PARTİ YERİNİ KORUYOR

Ankete katılan yaklaşık 700 kişiye "Yarın milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu.

Kararsızlar dağıtıldığında bu soruya yanıt verenlerin yüzde 41.9'u AK Parti, yüzde 21.3'ü CHP, yüzde 8.4'ü MHP, yüzde 7.5'i İYİ Parti, yüzde 7.5'i de HDP'den yana görüş bildirdi.

Öte yandan araştırma şirketi aAnkette yeni kurulacak partiye de yer verdi. Yeni kurulacak partiye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde yüzde 9.2 olarak belirlendi.

MHP, HDP VE İYİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALIYOR

Araştırma sonuçlarına göre, eski Devlet Bakanı Ali Babacan veya eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kurulacak olan parti MHP, İYİ Parti ve HDP'yi baraj altına çekiyor. Elde edilen verilerde CHP'nin de kurulacak olan bu partiden bir hayli etkilendiği ve oy kaybettiği gözleniyor.

Yorumlar