Yemen'in Taiz kentine tıbbi yardım

- Dünya Sağlık Örgütü: "Yaklaşık 12 ton acil tıbbi malzeme ve ilaç taşıyan iki tır, Taiz kentine ulaştı."

Google Haberlere Abone ol
Yemen'in Taiz kentine tıbbi yardım

MARİB (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (WHO), tıbbi malzeme ve ilaç taşıyan iki tırın Yemen'in Taiz kentine ulaştığını duyurdu.

WHO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Yaklaşık 12 ton acil tıbbi malzeme ve ilaç taşıyan iki tır, Taiz kentine ulaştı." denildi.

Kral Selman Yardım Merkezi'nin desteğiyle gönderilen yardım malzemelerinin, Taiz'deki tüm hastanelere dağıtılacağı ifade edildi.

Öte yandan WHO Yemen Temsilcisi Ahmed Şadul da yaptığı yazılı açıklamada, başta ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği olmak üzere sağlık alanındaki sıkıntıların had safhaya ulaştığı Taiz'e, bu yardımların ulaşmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.

Şadul, "Bu tırları, bir seneyi aşkın süredir kentte sağlık sektöründe yaşanan büyük sıkıntıların hafifletilmesi için başka tıbbi yardım malzemeleri takip edecek." ifadesini kullandı.

Şadul ayrıca, tıbbi yardım malzemeleri taşıyan tırların WHO'nun Aden'deki merkezinden hareketinden sadece iki gün sonra Taiz'e ulaştığını kaydetti.

Örgüt, Taiz'e tıbbi malzeme girişinin acil ihtiyaç olduğunu vurgulamış ve çatışan tüm taraflara sağlık çalışanlarına hareket özgürlüğü sağlamaları çağrısında bulunmuştu.

Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler Taiz'i kısmen kuşatma altında bulunuyor.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kuveyt'teki müzakerelerin askıya alındığı 6 Ağustos'tan bu yana Yemen'in pek çok cephesinde çatışmaların şiddetlendiği görülüyor.




Yorumlar