Yemen'deki olaylar

- Beyda ilinde ABD'ye ait olduğu öne sürülen İHA'yla gerçekleştirilen saldırıda hükümet yanlısı 2 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

BEYDA (AA) - Yemen'in Beyda ilinde ABD'ye ait olduğu öne sürülen insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetimine bağlı direniş güçlerinin Beyda vilayetindeki yetkililerinden Muhammed el-Gunaymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'ye ait bir İHA'nın, Beyda ilinin El-Makhaye bölgesindeki direniş güçleri mevzilerine saldırdığını belirtti.

Saldırı sonucu direniş güçlerinden 2 kişinin yaşamını yitirdiği, bazılarının yaralandığını dile getiren Gunaymi, İHA'ların bölgedeki uçuşlarının devam etmesi nedeniyle sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale edemediğini aktardı.

Gunaymi, şunları söyledi:

"Saldırı kesinlikle ABD'ye ait. Onlar sürekli bizleri bombalayıp bunu itiraf ederken, bizlere de El-Kaide suçlamasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Hadi ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ABD saldırılarının durdurulması için çaba sarf etmeli."

Konuya ilişkin ABD makamlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Son yıllarda Yemen'i teröristlerin eğitim merkezi ve geçiş yolu olarak gören ABD, Beyda kentinde terör örgütleri El-Kaide ve DEAŞ hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda sivil kayıplar da veriliyor.

Yorumlar