Yemen'deki olaylar

- Yemen ordusu, El-Beyda iline bağlı Natı ilçesindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

EL BEYDA (AA) - Yemen ordusunun, Husilerin kontrolündeki El-Beyda ilinde düzenlediği askeri operasyonlarda Natı ilçesindeki bazı bölgelerde denetimi sağladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın ordunun açıklamasına dayandırdığı haberinde, ordu birliklerinin, Halk Direniş Güçlerinin (HDG) desteğiyle Husilerin kontrolü altındaki Beyda iline bağlı Natı ilçesine operasyon düzenlediği belirtildi.

Hükümete bağlı birlikler ile Husiler arasında çıkan çatışmaların ardından, askerlerin, Natı'ya bağlı bazı bölgeleri ele geçirdiği kaydedilen haberde, çatışmalarda 7 Husi militanının öldüğü, bazılarının da esir alındığı aktarıldı.

Natı ilçesinde ordunun denetimi altındaki bölgelerde yer alan askeri birliklerin takviye edildiği dile getirilen haberde, ordu birlikleri ile HDG'nin halihazırda Husilerin kontrolündeki El-Munkatı bölgesine doğru ilerleyişini sürdürdüğü belirtildi.

Yemen ordusu, geçen hafta ülkenin güneydoğusundaki Şebve ilinde denetimi sağlamasının ardından mücavir il Beyda'ya doğru ilerlemeye başladığını duyurmuştu.

Yemen'in güney ve kuzey illerini birbirine bağlayan Beyda ilinin, Sana, Marib, Şebve, Zemar, İbb, Ed-Dali, Lahec ve Ebyen ile sınırı bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar