Yemen'deki olaylar

- Şebve kentinde ordu birlikleriyle Husiler arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

MARİB (AA) - Yemen'in doğusundaki Şebve kentinde ordu birlikleriyle Husiler arasında çıkan çatışmalarda 5'i hükümet güçlerinden, 15'i Husi militanlardan 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Halk Direniş Güçleri (HDG) basın sorumlusu Ahmed el-Musabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şebve ilinin batısındaki Useylan ve Beyhan ilçelerinde Husilerle meşru yönetime bağlı ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar çıktığını belirtti.

HDG tarafından desteklenen ordu birliklerinin Useylan ilçesindeki Husilerin en önemli kalelerinden biri olan Nugub bölgesinde kontrolü sağladığını söyleyen Musabi, birliklerin Beyhan ilçesinin merkezindeki El-Ulya bölgesine yöneldiğini ifade etti.

Çatışmalarda hükümet güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 Husi militanın etkisiz hale getirildiğini aktaran Musabi, 30 militanın da teslim alındığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.


Yorumlar