Yemen'deki olaylar

- "Kaçırılanların Anneleri Birliği", BM'yi Husiler ve Salih yanlısı güçler tarafından alıkonulan yakınlarının serbest bırakılması için harekete geçmeye çağırdı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

HUDEYDE (AA) - Yemen'de "Kaçırılanların Anneleri Birliği", Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler tarafından alıkonulan yakınlarının serbest bırakılması için Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istedi.

El-Hudeyde vilayetindeki BM binası önünde toplanan onlarca Yemenli kadın, yakınlarının su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığını belirterek, Husiler ve Salih aleyhinde sloganlar attı.

BM'yi çocuklarının salıverilmesi için harekete geçmeye çağıran acılı anneler, "Husilerin zindanlarında çocuklarımızın başına bunlar gelirken insan hakları örgütleri nerede?", "Çocuklarımızın hayatlarından Husiler ile Salih yanlıları sorumludur" ve "Analar, ciğerparelerini Husilerin hapishanelerinde işkente altında kaybediyor" yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteri sonrası dağıtılan yazılı açıklamada, 2017'de Husiler ve Salih yanlılarının sorumlu olduğu 512 zorla kaybetme vakası yaşandığı belirtildi.

Yemen'de yakınları Husiler ve Salih yanlısı güçler tarafından kaçırılan aileler, birlikte hareket etmek amacıyla Nisan 2016'da "Kaçırılanların Anneleri Birliği"ni kurmuştu.

Yorumlar