Yemen'deki olaylar

- Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona Sana'nın Fec Atan bölgesindeki hava saldırısıyla ilgili soruşturma açma çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

MARİB (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona, başkent Sana'nın Fec Atan bölgesindeki hava saldırısıyla ilgili soruşturma açma çağrısında bulundu.

Mihlafi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fec Atan'da bugün koalisyon uçaklarının düzenlediği ve sivillerin zarar gördüğü saldırıyla ilgili uluslararası koalisyonun soruşturma başlatması gerekiyor." ifadelerini kullanarak, koalisyondan ayrıca soruşturmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşmasını istedi.

Ülkedeki savaştan sivilleri uzak tutmak gerektiğini belirten Mihlafi, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının, savaşı sürdürerek, kendilerini meşru göstermek adına daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine yol açtığını kaydetti.

Koalisyon güçlerine ait uçaklar Sana'nın Fec Atan bölgesinde 4 noktaya hava saldırısı gerçekleştirmiş, Husilere ait El-Mesira televizyon kanalı ise hava saldırısının birinde sivillere ait iki evin hedef alındığı ve enkaz altında sivillerin olduğu iddia edilmişti.

Yerel kaynaklar da sivillere ait 2 evin hedef alındığı saldırıda yaklaşık 10 sivilin hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Çarşamba günü de koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Sana'nın kuzeyindeki Erhab ilçesinde bulunan bir kontrol noktasını vurduğu, saldırıda en az 20 Husinin öldüğü bildirilmiş, Husiler, ise uçakların bir oteli hedef aldığını, onlarca sivilin öldüğünü ve yaralandığını öne sürmüştü.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, iddiaları yalanlayarak darbecilerin hedef alındığını duyurmuştu.

Yorumlar