Yemen'deki olaylar

- BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, "Sana Uluslararası Havalimanı'nın açılması" çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

MARİB (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcici İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, bir yılı aşkın süredir kapalı olan Sana Uluslararası Havalimanı'nın yeniden açılması çağrısında bulundu.

Ahmed, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Sana Uluslararası Havalimanı'nın, en kısa sürede tekrar açılması gerektiği yönündeki çağrımı yineliyorum." ifadesini kullandı.

BM Temsilcisi Ahmed, havalimanının açılmasının, Yemenlilerin yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi ve insani yardımların güvenle ulaştırılması yolunda önemli bir adım olacağını kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Ağustos 2016'da yakınında yaşanan çatışmalar nedeniyle Sana Uluslararası Havalimanı'ndaki uçaklara uçuş yasağı getirmiş, daha sonra BM'nin yardım taşıyan uçaklarının söz konusu yasağın dışında tutulduğunu açıklamıştı.

Sana Havalimanı, Husiler ve hükümet güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların yaşandığı Nehem beldesinden 55 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar