Yemen'deki Güney Hareketi'nin "siyasi geçiş konseyi" ilanı

- Yemen Başbakanı Bin Dağr: - "Eğer yaşadıklarımız Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı güçlerin devlete ve meşruiyete indirdiği darbenin sonucuysa, bunun Aden'de de tekrarlanmasından ve burada kazandığımız başarıların yenilgiye dönüşmesinden korkuyoruz""

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki Güney Hareketi'nin "siyasi geçiş konseyi" ilanı

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, uzlaşının dışına çıkmanın kuzeyi ve güneyiyle tüm Yemen'in çöküşüne ve savaşın Husilerin lehine dönmesine sebep olacağı yorumunda bulundu.

Bin Dağr, Yemen 1 televizyonunda yayımlanan "Vakit Çok Geç Olmadan" isimli makalesinde, güneydeki bölgelerin idaresi için eski Aden Valisi Aydarus ez-Zubeydi liderliğinde kurulduğu duyurulan siyasi geçiş konseyiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Makalesinde "Kuzeydeki illerde çöküş yaşanıyor. Bu, güney illerinde de yaşanabilir." uyarısında bulunan Bin Dağr, "Eğer yaşadıklarımız Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin devlete ve meşruiyete indirdiği darbenin sonucuysa, bunun Aden'de de tekrarlanmasından ve burada kazandığımız başarıların yenilgiye dönüşmesinden korkuyoruz." ifadesini kullandı.

Ulusal diyalog görüşmelerinde şekli ve içeriği konusunda uzlaşma sağlanan Yemen federal devleti projesinin rafa kaldırılmasının olayların seyri ile ülkedeki savaşı düşmanın lehine değiştireceği uyarısında bulunan Bin Dağr, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine Yemen'in kurtarılmış bölgelerinde yaşanan olaylara sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Bin Dağr, "Aden'deki bazı kriz belirtilerini koalisyon güçleri ortadan kaldırabilir. Aden'de yaşananlar, ya sorunların çözümü ya da ilerleyen zamanlarda daha da büyüyecek bir yenilginin başlangıcı olabilir." ifadelerini kullandı.

Yemen'deki ayrılıkçı Güney Hareketi, Husilerden geri alınan güneydeki bölgelerin idaresi için eski Aden Valisi Aydarus ez-Zubeydi liderliğinde dün "siyasi geçiş konseyi" kurulduğunu duyurmuştu.

Yorumlar