Yemen'deki böbrek hastalarına destek çağrısı

- Yemen'deki uluslararası kurumlar, böbrek yetmezliği olan binlerce hastaya destek verme çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki böbrek hastalarına destek çağrısı

SANA (AA) - Yemen'de uluslararası kurumlar, devam eden savaş sebebiyle sağlık krizi patlak veren ülkedeki böbrek yetmezliği hastalarına destek çağrısında bulundu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve Sınır Tanımayan Doktorlar, başkent Sana'da böbrek hastalarını tedavi eden sağlık merkezlerine maddi destek sağlamak için etkinlik düzenledi.

ICRC Yemen sözcüsü Adnan Huzam, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada ülkede 4 bin 400 kişinin böbrek yetmezliği çektiğini, etkinliğin söz konusu hastalara destek için düzenlendiğini belirtti.

Yerli ve yabancı kurumlarla iş adamlarına ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı bulunan sağlık merkezlerine destek çağrısında bulunan Huzam, ayrıca sağlık personelinin 1 buçuk yıldır maaşlarını alamaması nedeniyle bazılarının görevlerine devam edemediğini ve personel eksikliği yaşandığını söyledi.

Huzam, bazı böbrek yetmezliği tedavi merkezlerinin ülkedeki savaş nedeniyle kapatıldığını ifade ederek, şu an ülkede yalnızca 28 kurumun hizmet verdiğini, bunlarda da ciddi eksiklikler yaşandığını dile getirdi.

ICRC'nin bu merkezlerden yalnızca 5'ine yardım edebildiğini aktaran Huzam, daha çok şiddet olayları nedeniyle yaralananlara odaklanmalarına rağmen böbrek hastaları için de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Yemen'de 3 yıldır devam eden çatışmalar, ülkede sağlık alanında büyük krizin yaşanmasına neden oluyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar