Yemen'deki barış süreci

- BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki barış süreci

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile bir araya geldi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Şeyh Ahmed, barış görüşmelerini yeniden başlatmak için başladığı bölge ülkeleri turunun başında Cumhurbaşkanı Hadi ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da görüştü.

Meşru hükümetin barış görüşmelerinin yapıldığı süreçte attığı adımlar ve verdiği ödünler ile Yemen'de akan kanı durdurmak için sarf ettiği çabaların ele alındığı görüşmede, Hadi, Yemen hükümetinin, Körfez ülkeleri barış girişimi referansı, ulusal diyalog sonuçları ve BM'nin 2216 sayılı kararı doğrultusunda üçlü mekanizmayla uyum içindeki pozitif tavrına dikkati çekti.

BM'nin yol haritasında "bazı küçük değişiklikler" olduğunu ileri süren hükümet kaynakları, söz konusu değişikliklerin içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

Hadi, Aralık 2016'da BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'e, hükümetin, ülkedeki krizi sonlandırmak hedefiyle hazırlanan yol haritasını kabul etmediğini bildirmişti.

BM tarafından hazırlanan mevcut yol haritasının, cumhurbaşkanının gelecekteki rolünü daralttığı, yetkilerini cumhurbaşkanı yardımcısına devrettiği belirtiliyor. Buna göre, cumhurbaşkanı yardımcısı, yeni hükümeti kurması için bir kişiyi görevlendirme yetkisine sahip oluyor.

BM Temsilcisi Şeyh Ahmed'in barış sürecini yeniden başlatma turu çerçevesinden Sana ve Doha'ya gitmesi bekleniyor.

Yorumlar