Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

- Husiler, eski Cumhurbaşkanı Salih'i, "Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin kendisini getirdiği bu noktanın sonuçlarına katlanmakla" tehdit etti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

SANA (AA) - Husiler, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'i, "Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin kendisini getirdiği bu noktanın sonuçlarına katlanmakla" tehdit etti.

Husilere bağlı El-Mesire kanalında yayınlanan açıklamada, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in, "kendisine bağlı güçlerle Yemen halkına Husilere karşı ayaklanma" çağrısına karşılık verildi.

Salih'in son tutumunun "darbe" olarak değerlendirildiği ve bunun, "ne tuhaf ne de şaşırtıcı" olduğu ifade edilen açıklamada, Salih'in "bir gün bile Husilerle ortaklığa inanmadığı" savunuldu.

Eski Cumhurbaşkanının önceki pozisyonunun "ses çıkarmak" olduğu, asıl ortaklığını ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleriyle yaptığı belirtilerek, Salih'in, Riyad ve Abu Dabi yönetimlerinin kendisini getirdiği bu noktanın sonuçlarına katlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, Salih'in son tutumunu memnuniyetle karşılayan koalisyon güçleri için de "büyük bir bedel ödeyecekler, bundan sonrası önceki gibi olmayacak." ifadesi kullanıldı.

Salih, kendisine ait Yemen el-Yevm televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bugün, halkın imkanlarını yağmalayan bu unsurlara (Husiler) karşı devrimi, cumhuriyeti, birliği ve özgürlüğü korumak için bütün halkımızı ve silahlı kuvvetleri tek vücut olarak ayağa kalkmaya çağırıyorum." demişti.

Yemen'de meşru hükümete karşı birlikte hareket eden Husiler ile eski cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasındaki çatışmalar dün Sana'da yeniden alevlenmişti.

Taraflar arasında Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed Abdullah Salih'in Sana'nın güneyindeki evinin yakınında ve çevre mahallelerde yeniden çatışmaların çıktığı, çatışmalar neticesinde Salih güçlerinin bazı bölgeleri ele geçirdiği kaydedilmişti.

Yorumlar