Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

- BAE Dışişleri Bakanı Karkaş: "Sana'dan gelen raporlar, GPC ile Husiler arasındaki ilişkilerin tehlikeli şekilde patlak vereceğini gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

MARİB (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Karkaş, Yemen'de meşru yönetim karşıtı taraflar arasındaki ilişkilerin tehlikeli bir patlama yaşayacağını belirtti.

Karkaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi (GPC) ile Husiler arasındaki ilişkilerin tehlikeli bir şekilde patlak vereceğini savundu.

BAE'li Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sana'dan gelen raporlar, GPC ile Husiler arasındaki ilişkilerin tehlikeli şekilde patlak vereceğini gösteriyor. Aslında en önemlisi bu durumun, Yemen'in çıkarı ve ülkede yaşanan krizi çözme yününde değerlendirilmesi gerekiyor."

Karkaş, ayrıca Yemen'deki krize siyasi çözüm bulma ve insani girişimlerin önündeki tek engelin Husiler olduğunu vurgulayarak, başkent Sana'da yaşanan gelişmelerin ülkedeki birçok alanda yapılacak girişimleri doğrudan etkilediğini kaydetti.

Yemen'de yaklaşık 3 yıldır meşru yönetim karşıtı, ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih'in liderliğini yaptığı GPC arasında bir süredir anlaşmazlıklar yaşanıyor. Taraflar arasında karşılıklı sert açıklamalar ve restleşmelerle başlayan gerginliğin, önceki geceden bu yana başkent Sana'da yaşanan silahlı çatışmalarla tırmandığı ifade ediliyor.


Yorumlar