Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde öğretmen grevi

- Husilerin elinde bulunan başkent Sana ve diğer bölgelerdeki öğretmenlerin, maaşları ödeninceye kadar greve devam edecekleri açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerde öğretmen grevi

SANA (AA) - Yemen'de Husilerin elinde bulunan başkent Sana ve diğer bölgelerdeki öğretmenler, yaklaşık iki hafta önce başlattıkları grevi maaşları ödeninceye kadar sürdürme kararı aldı.

Sana ve diğer bölgelerdeki eğitim sendikalarından yapılan açıklamada, 166 bin dolayındaki öğretmenin maaşları verilene kadar okullara gitmeyeceği, grevlerine devam edeceği ifade edildi.

Açıklamada, "İki haftadır öğretmenleri işlerine döndürecek somut çözümlere ulaşılmadığı ve gerçekçi iyileştirmelerin yapılmadığı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Öte yandan Husiler, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle yeni eğitim öğretim dönemini başlattıklarını duyurdu.

Husilere bağlı Yemen'in resmi haber ajansı SABA'nın haberinde, "(Uluslararası meşruiyeti olmayan) Başbakan Abdulaziz bin Habtur, başkentteki 'Ayşe' isimli kız okulunda yeni eğitim öğretim yılının açılışını yaptı." ifadelerine yer verildi.

Habtur, burada yaptığı konuşmada, aylık yarım maaş ve gıda desteği uygulamasıyla krize çözüm bulunduğunu söyledi.

Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e yakın "Haber" isimli medya kuruluşu ise söz konusu okuldaki öğretmenlerin, maaş talebinde bulunarak "Eğitim vermeyi kabul etmedikleri" yönünde sloganlar attığını belirterek, eğitim yılının başladığı haberlerini yalanladı.

Husilerin daha önceki açıklamalarında, eğitim yılının başlatılacağı, grev yapan öğretmenler yerine gönüllü öğretmenler getirileceği bildirilmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'in 13 kentinde yaklaşık 166 bin öğretmenin greve gitmesi nedeniyle 4,5 milyon çocuğun eğitim hakkından mahrum kaldığını açıklamıştı.

Yorumlar