Yemen'de halk pazarına saldırı iddiası

- Husiler, Saada kentinde halk pazarında 21 kişinin ölümüne neden olan hava saldırısını koalisyon güçlerinin düzenlediğini iddia etti - Koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Maliki, "Husilerin söz konusu iddialarının araştırıldığı ve sonucun açıklanacağını" belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de halk pazarına saldırı iddiası

SAADA (AA) - Yemen'de Husiler, "ülkenin kuzeyindeki Saada kentinde bir halk pazarında 21 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirildiğini" ileri sürerken, koalisyon güçleri ise "iddiaların araştırılacağını" duyurdu.

Husilere bağlı SABA haber ajansının haberine göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Saada'nın Sehhar ilçesinde bulunan bir halk pazarını vurdu.

Pazarın yoğun olduğu saatlerde gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda, 21 kişinin öldüğü, 9 kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.

- İddialar araştırıyor

Öte yandan Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki, "Husilerin söz konusu iddialarının araştırıldığı ve sonucun açıklanacağını" duyurdu.

Sehhar ilçesindeki halk pazarına düzenlenen saldırıya ilişkin basında yer alan iddiaların, koalisyona bağlı ortak güçler komutanlığı tarafından yakından takip edildiğini ifade eden Maliki, şunları kaydetti:

"Gerçekleşen tüm operasyonlar, özellikle olayın bulunduğu yer ve zaman gözden geçirilir. İlk sonuçlar, kapsamlı denetleme ve operasyonel araştırmanın tamamlanmasının ardından duyurulacaktır."

Koalisyon güçlerinin, çatışmalarda, uluslararası kuralları benimsediği ve uyguladığını vurgulayan Maliki, "Bu kurallardan en önemlilerinden biri, aksi ispatlanıncaya kadar Yemen'deki herkesin sivil olduğunun varsayılmasıdır." ifadesini kullandı.

Husilerin "kalesi" olarak bilinen Saada'nın, silahlı muhaliflerin hareket noktası olması açısından önem taşıdığı ifade ediliyor.

Yorumlar